Afbeelding
Steve Buissinne via Pixabay

Krediet: de belangrijkste aandachtpunten

20 maart 2020 om 07:49 Partnercontent

Om wat voor reden je ook een krediet afsluit, je wilt wel eerst weten of je een verstandige keuze hebt gemaakt. Waar moet je dan op letten? Is de rente het belangrijkst? De leenvorm? Of de voorwaarden? En hoe weet je of het krediet verantwoord is?

Uiteraard is de rente heel belangrijk als je een krediet afsluit. Het mag gerust je eerste aandachtpunt zijn. Want hoe lager de rente, hoe lager je maandlasten. Kopen op afbetaling is daarom bijvoorbeeld een afrader. Je betaalt dan met 14% rente echt de hoofdprijs. Toch is de rente niet het enige waar je naar kijkt. Het is ook heel fijn dat je keuzemogelijkheden en zekerheden hebt.

Voorwaarden zijn belangrijk
En die keuzemogelijkheden en zekerheden zitten vaak in de voorwaarden van je krediet. Bijvoorbeeld dat je krediet flexibel is zodat je een tijd wat meer financiële ruimte hebt. Of dat je juist vooraf precies weet wat je kwijt bent aan je krediet. Andere belangrijke voorwaarden zijn dat je altijd of boetevrij extra af mag lossen. Dat je samen met je partner het krediet kunt afsluiten of juist dat je je partner niet bij het krediet hoeft te betrekken. Dat je in zekere mate je looptijd zelf mag bepalen. En dat je ook een krediet kunt krijgen als je tijdens de looptijd met pensioen gaat. Je ziet dat de voorwaarden van een krediet heel wat uitmaken.

Betrouwbare aanbieders
Een derde aandachtspunt is de betrouwbaarheid van de kredietverstrekker waarmee je in zee gaat. Want je wilt de zekerheid dat je veilig leent. Ga daarom niet in op mogelijkheden om snel geld te lenen zonder BKR-toetsing. En check of de kredietverstrekker een vergunning heeft van de AFM en dus getoetst is op betrouwbaarheid, deskundigheid en integriteit. Een illegale kredietverstrekker kan hoge kosten in rekening brengen waardoor je lening heel duur wordt. Als je het geld al krijgt! Want achter dat mooie aanbod zit niet zelden een oplichter.

Professioneel advies
Er komt heel wat kijken bij de keuze voor een krediet. Daarom krijg je bij een goede kredietverstrekker altijd eerst advies. Jouw financiële gegevens en je persoonlijke situatie en wensen zijn dan het uitgangspunt om het krediet te vinden dat bij jou past. Kies voor een bemiddelaar die zaken doet met uiteenlopende aanbieders. Deze heeft een overzicht van betrouwbare kredietverstrekkers, huidige rentestanden en specifieke voorwaarden. Zo kun je erop rekenen dat je verantwoord, veilig en voordelig geld leent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie