Afbeelding
Klussen

Mooie klussen om dit voorjaar zelf aan te pakken

19 maart 2020 om 17:19 Partnercontent

Het voorjaar is weer aangebroken. De temperatuur gaat omhoog, alles groeit en bloeit en de dagen worden langer. Dit maakt de lente tot de periode bij uitstek om de handen uit de mouwen te steken en klussen om het huis aan te pakken. Natuurlijk mag het verfraaien van de tuin met bloemen en planten niet ontbreken. Ook het schoonmaken van de ramen en kozijnen van het huis is een goed idee. Maar wie echt van klussen houdt, gaat aan de slag met een groter project. Een zelfgemaakte carport biedt de auto een beschutte plek. Openhaard hout, tuinmeubelen en andere spullen krijgen onder een kapschuur een prima plaats. En een houten veranda staat garant voor talloze uren tafelen in de buitenlucht.

Handige uitbreiding
Een carport beschermt de auto tegen weersinvloeden zoals regen en sneeuw en biedt de ideale manier om droog in en uit te stappen. Deze handige uitbreiding is een voordelig alternatief voor het bouwen van een garage. Met het juiste materiaal - zoals planken, palen en bevestigingsmaterialen - is het redelijk eenvoudig om zelf een carport te maken. Want carports hebben geen muren, vloer, ramen, deuren en garagedeuren. Het maken van een ruwe schets komt van pas bij het visueel maken van ideeën en het bepalen van de benodigde materialen. Duurzaam hout vormt de basis van een zelfgemaakte carport. Er zijn uiteenlopende houtsoorten geschikt als bouwmateriaal. Hardhout is uitermate goed bestand tegen weersinvloeden en gaat minstens twintig jaar mee. Douglas, Red Cedar en Accoya hout bieden fraaie en voordelige alternatieven.

Royale opslagplaats
Een kapschuur is een houten overkapping met een plat of hellend dak en bestaat uit één of meerdere zijwanden, een achterwand en een open voorzijde. Een kapschuur is geschikt als royale opslagplaats voor allerlei spullen of als gezellige overkapping om het hele jaar door onder te zitten. Zelf een kapschuur bouwen? Er zijn diverse houtsoorten die hiervoor geschikt zijn zoals lariks Douglas hout. De duurzaamheid en de uitstraling daarvan maken het tot een populaire houtsoort. De Europese naaldhoutsoort is eenvoudig te bewerken en gaat twintig tot 25 jaar mee. Om het hout een kleur te geven, is het te behandelen met beits in diverse tinten. Als het onbehandeld blijft, krijgt het materiaal geleidelijk aan een stijlvolle grijze kleur. Geïmpregneerd hout biedt een voordelig alternatief.

Knusse beschutting
Een veranda bouwen biedt een keur aan mogelijkheden om het hele jaar door van het buitenleven te genieten. In de zomer geeft de veranda beschutting tegen de warmte en de felle zon. Als het kouder wordt of regent, is het tevens een knusse plek. Door een veranda van hout te bouwen, ontstaat een stijlvolle overkapping die het huis en de tuin met elkaar verbindt. Vaak levert dit een waardevermeerdering van de woning op. Tuinhout, Douglas hout en hardhout geven veranda's een robuuste en landelijke uitstraling. Er zijn planken, palen, potdekselplanken en rabatdelen van deze houtsoorten te koop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie