Chiropractor Heather Hanson in haar praktijk in Werkhoven
Chiropractor Heather Hanson in haar praktijk in Werkhoven Heather Hanson

Chiropractie voor baby en kind

12 maart 2020 om 12:47 Etalage

Na het behalen van haar 'Doctor of Chiropractic' is de van oorsprong Canadese Heather Hanson naar Nederland vertrokken om te werken als Chiropractor. Ze runt al een aantal jaar haar succesvolle praktijk in Werkhoven.

Claudia Verbree

Iedereen, van jong tot oud, kan voor uiteenlopende klachten terecht bij Heather. Niet alleen met nek- en rugklachten, maar ook bij hoofdpijn, buikpijn of bekkenklachten kan chiropractie verlichting geven. Heather heeft in 2017 haar master afgerond op het gebied van het bewegingsapparaat van het kind. Eén van haar specialisaties is het werken met baby's, kinderen en zwangere vrouwen.

ZWANGERSCHAP De zwangerschap is een bijzondere tijd waarin het bekken veel veranderingen door moet maken om zich voor te bereiden op de bevalling. Dit kan bij veel vrouwen tot klachten leiden. Heather: ,,Doordat een zwaar gewicht mee wordt gedragen tijdens de zwangerschap, heb je eerder kans op scheefstand van het bekken." Hoe eerder je in de zwangerschap start met chiropractie, hoe minder klachten je gaandeweg zult ervaren. Bij baby's kan chiropractie veel betekenen. Denk aan veelvuldig huilen, het hebben van een voorkeurshouding of belemmeringen in de motorische ontwikkeling. Ook hier is het beter voorkomen dan genezen en is aan te raden om je baby te laten controleren voor er klachten ontstaan. ,,Bij chiropractie denken veel mensen aan kraken of manipuleren van gewrichten. Dit is bij baby's helemaal niet aan de orde. De maximale druk die uitgeoefend wordt, kun je vergelijken met het leggen van je vinger op je oogbol. Heel zacht, maar uiterst effectief:, vertelt Heather.

BUIKPIJN Veel gehoorde klachten bij kinderen zijn buikpijn en hoofdpijn. Heather: ,,Dit soort klachten kunnen veel oorzaken hebben bij kinderen. Eén van de oorzaken kan een afwijking zijn aan de wervelkolom of het bewegingsapparaat. Er wordt veel van kinderen verwacht in deze tijd. Ze maken soms lange dagen. Eerst naar school, aansluitend kinderopvang en daarna door naar hobby of sport. Een periodieke check bij mij kan veel klachten op latere leeftijd voorkomen". Dat geldt niet alleen kleine kinderen, maar ook voor tieners. Veel achter de laptop, mobiele telefoon, het dragen van zware schooltassen is allemaal niet bevorderlijk voor je houding.

INLOOPSPREEKUUR Heather organiseert in maart en april een gratis inloopspreekuur. De eerste is op vrijdag 20 maart van 15.30 tot 17.00 uur. De tweede op zaterdag 25 april van 10.00 tot 12.00 uur. Je kunt binnenlopen voor een korte screening. Een afspraak op een andere tijd of tijdstip is uiteraard mogelijk.

[Bel 0343–785250 of plan een afspraak via de website
chiropractiehanson.nl


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie