De artist impression uit de plannen van Prominent Vastgoed
De artist impression uit de plannen van Prominent Vastgoed Prominent Vastgoed

Bouwplan Singel; bewoners willen aansluiten met woningbouw in eigen tuin

12 maart 2020 om 07:59 Politiek

ODIJK Tijdens het Open Huis zijn de kaders voor 15 appartementen in twee bouwlagen met een kap besproken. Het gaat om het gebied tussen de Kromme Rijn en de woningen tegenover de voormalige Kodak. Omdat hun tuinen zo groot zijn, wil een groep Singelbewoners graag bij de planvorming aansluiten.

door Kuun Jenniskens 

De appartementen waarvoor bij de gemeente door Prominent Vastgoed een plan is ingediend, worden tussen de 60 en 70 vierkante meter groot, en 30 procent daarvan worden verhuurd als sociale woningen. In het plan zijn op het terrein 27 parkeerplaatsen opgenomen. De oprit van het wijkje loopt naar de Singel en komt uit bij de rotonde.

Twee insprekers hadden vooral opmerkingen over inpassing en de begrenzing van het bouwplan ten opzichte van hun tuinen. Een derde sprak namens een groep Singelbewoners die hun extreem lange tuinen ook voor woningbouw geschikt willen maken. De vraag was of zij bij deze planvorming kunnen aansluiten, door bijvoorbeeld een gezamenlijke visie op het gebied te maken? Wethouder Erika Spil (P21) liet deze inwoners weten welkom te zijn voor nader overleg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie