Bevrijdingsfeest in Zeist, mei 1945
Bevrijdingsfeest in Zeist, mei 1945 Cultuurplatform Bunnik

Oproep: Oorlog in mijn dorp – overgedragen van generatie aan generatie

5 maart 2020 om 16:58 Maatschappelijk

BUNNIK Hoe was het om kind te zijn in de oorlog? Wat gebeurde er in de gemeente Bunnik tussen 1940 en 1945? Zijn er plekken in onze gemeente waar een verhaal bij hoort? 

Met het thema 'Oorlog in mijn dorp' gaat het Cultuurplatform Bunnik samen met kinderen uit groep 7 en 8 op zoek naar verhalen over de oorlogsjaren in Bunnik, Odijk en Werkhoven; de huidige gemeente Bunnik. 

,,Woonde u, of uw ouders, in de oorlog in de gemeente Bunnik?  En kent u plekken waar een verhaal bij hoort?  Laat het ons weten!

We zijn op zoek naar senioren die iets kunnen vertellen over gebeurtenissen in Bunnik, Odijk en Werkhoven tijdens de Tweede Wereldoorlog en naar kinderen die deze senioren vragen willen stellen. Ook zoeken we foto's en/of ander materiaal. Wat speelde zich af in Bunnik, Odijk en Werkhoven? 

Iedereen die kan helpen is welkom op woensdag 18 maart om 14.30 uur bij Bibliotheek Idea in Bunnik voor het 'Kindercollege' met als thema 'verhalen maken; Oorlog in mijn dorp'.

Saskia Derks helpt de kinderen om geschiedenisverhalen op te tekenen. De kinderen krijgen uitleg hoe je een kort verhaal maakt. Direct daarna kunnen ze vragen stellen aan senioren die willen vertellen over hun ervaringen. De kinderen kunnen deze verhalen en gebeurtenissen letterlijk met een markering op de kaart van Bunnik zetten.

Kinderen kunnen zich opgeven voor dit gratis Kindercollege (8-12 jaar) via: ideacultuur.nl/kindercolleges

Senioren kunnen zich opgeven bij Eugenie van Schalkwijk via het Cultuurplatform Bunnik via: eugenievanschalkwijk@outlook.com of 06 – 218 215 80

Op 15 april 2020 zal in Bibliotheek Idea de presentatie van de kaart plaatsvinden. Vanaf die dag is deze ook af te halen.

Afbeelding
Clandestien zelf gebouwd radiotoestel 1941
Mobilisatie 1940 Rhenen
Duitse geboden worden weggehaald
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie