Pont op de Kromme Rijn
Pont op de Kromme Rijn Jan Soetens

Een bijdrage voor de nieuwe pont van Utrechts Landschap?

4 maart 2020 om 07:33 Natuur en milieu

BUNNIK Vanaf 9 mei vaart de pont van het Utrechts Landschap met een andere boot. Het casco en de elektromotor worden betaald met geld van de Postcode Loterij. Met giften van particulieren en fondsen willen de vrijwilligers de boot compleet zien te krijgen. Het vertrekpunt van de pont blijft de Niënhof in Bunnik.

door Kuun Jenniskens

De pont van het Utrechts Landschap vaart inmiddels al bijna 25 jaar over het water van de Kromme Rijn. De huidige boot is bijna 50 jaar oud. Het werd tijd om hem te vervangen en te verduurzamen. De nieuwe pont krijgt een elektromotor, dat is goed voor het milieu - en hij is daardoor extra stil.

De extra wensen, die zorgvuldig door onze vrijwillige gidsen en schippers zijn samengesteld, luiden als volgt: een overkapping (alleen een dakje) zodat ook bij slecht weer gevaren kan worden; kussens voor op de stoelen; een nieuwe aanlegsteiger en een laadpaal voor de elektrische accu; een schaarlift om minder mobiele deelnemers veilig aan en van boord te krijgen; een geluidsinstallatie aan boord voor de gidsen.

Met deze extra’s wordt de pont toegankelijk voor ouderen en mensen met een rolstoel of rollator. Zo kunnen ook zij dichtbij van de riviernatuur kunnen genieten. Vrijwilliger Elko Knobbe: ,,Als je wandelt over het jaagpad zie je de natuur van bovenaf. Op de Pont maak je er echt onderdeel van uit. Tijdens de kindervaarten gaan schepnetjes mee, dat is helemaal feest. Op naar de volgende 25 jaar!”

Op www.utrechtslandschap.nl leest u hoe u kunt doneren. Alle giftgevers worden uitgenodigd voor de onthulling op 9 mei én maken kans op een gratis vaarexcursie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie