Zorg goed voor lichaam en geest met behulp van de zorg
Zorg goed voor lichaam en geest met behulp van de zorg Mieke Hansen

Zorg jij voor jouw lichaam?

25 februari 2020 om 12:56 Zorg

GEMEENTE BUNNIKDe behoeften, vreugdes en kwalen van het lichaam zijn jouw behoeften, vreugdes en kwalen. Zie je lichaam zoals een goede vriend(in) ziet en deze helemaal in de watten legt. Wat doe je allemaal om diegene goed te laten voelen? Koester jouw lichaam en voedt het met gezond eten en behandel je lichaam liefdevol. Samen met zorgmedewerkers en Bunnik Beweegt zijn via OWZ drie programma's in dit artikel uitgelicht waarbij u samen met professionals aan de slag gaat met een gezondere leefstijl.

door Mieke Hansen-Hilhorst

BUNNIK IN VORM Beter in vorm komen? BunnIK in Vorm is een persoonlijk beweeg- en voedingsprogramma, ontwikkeld door Bunnikse hulpverleners. In dit programma werkt u aan een gezonde en actieve leefstijl onder professionele begeleiding van huisarts/praktijkondersteuner, diëtiste, fysiotherapeuten en buurtsportcoaches.

PROGRAMMA Het duurt maximaal 1 jaar. De mate van begeleiding en intensiteit is afhankelijk van uw gezondheidssituatie én uw persoonlijke doel(en). Het programma heeft veel weg van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). De consulten van de praktijkondersteuner en diëtist worden vergoed uit de basisverzekering. De consulten bij de fysiotherapeut worden vergoed vanuit uw aanvullende pakket. Heeft u overgewicht? Wilt u gezonder eten en meer bewegen? Kom ook in vorm! Meld u dan nu aan bij de praktijkondersteuner van uw huisarts.

STERK IN JE SCHOENEN STAAN In samenwerking met de zorg zijn er drie acties ondernomen op het gebied van Valpreventie. Buurtsportcoach Mieke: "Er is een lijst ontwikkeld voor de zorg en bewoners van de gemeente Bunnik waarin er in kaart is gebracht welke zorgverleners iets met Valpreventie doen. Zie www.bunnikbeweegt.nl.,,

PROGRAMMA Fysiotherapeuet Jill Aaldering: "Er is daarnaast een screeningstool ontwikkeld, waarin gemakkelijk gekeken kan worden of iemand een verhoogd valrisico heeft. De patiënt wordt na een verhoogd risico doorgestuurd naar een zorgverlener die eenmalig de 'Valanalyse' afneemt. Bij deze Valanalyse komt de zorgverlener bij de patiënt thuis en worden alle factoren in kaart gebracht die met vallen te maken hebben. Wanneer er op deze onderdelen iets verbeterd zou kunnen worden, volgt een advies. Voor meer informatie neem contact op met de praktijkondersteuner van uw huisarts.

SPORTIEFIT Heeft uw kind overgewicht of wilt u dit juist voorkomen? Zou u graag zien dat uw kind meer beweegt of gezonder eet? Meld uw kind dan nu aan bij huisarts, praktijkondersteuner, diëtist of (kinder)fysiotherapeut voor Sportiefit. Het doel van Sportiefit is kinderen op een speelse manier meer te laten bewegen en hen te stimuleren om lekker en gezond te eten.

PROGRAMMA Het duurt tussen de zes en twaalf maanden. Na een intake bij de kinderfysiotherapeut en de diëtist wordt voor elk kind een programma op maat gemaakt waarbij er soms in kleine groepjes gewerkt wordt. De consulten bij de kinderfysiotherapeut en diëtist worden vergoed uit de basisverzekering. Na dit project wordt er nazorg gepleegd via Bunnik Beweegt. Zodat uw kind in beweging kan blijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie