Aan de slag op buitenplaatsen tijdens NLdoet

20 februari 2020 om 19:21 Natuur en milieu

BUNNIK Op 13 en 14 maart is het weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Landschap Erfgoed Utrecht zet de Utrechtse buitenplaatsen tijdens deze landelijke vrijwilligersactie centraal. Want het behouden van dit erfgoed voor toekomstige generaties is arbeidsintensief en kostbaar, en eigenaren kunnen daarbij alle hulp gebruiken. Er zijn in de provincie Utrecht meerdere mogelijkheden om een dagje mee te helpen op het prachtige erfgoed. In Bunnik kun je op zaterdag de handen uit de mouwen steken bij buitengoed De Boomgaard.
De Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek gaat de appelboomgaard bij buitengoed De Boomgaard in Bunnik snoeien. Hier kunnen ze je hulp op zaterdag 14 maart goed bij gebruiken. De vrijwilligers van de hoogstambrigade leggen de basisbeginselen van het fruitbomen snoeien uit, ervaring is dus niet vereist.

In de provincie Utrecht zijn maar liefst 285 prachtige buitenplaatsen te vinden. Dit is het hoogste aantal buitenplaatsen bij elkaar in één provincie. Buitenplaatsen waren ooit de vakantieoorden van de gegoede burgerij. Kom op 13 en 14 maart een dagje de handen uit de mouwen steken en zorg ervoor dat deze unieke locaties behouden worden voor de toekomst.
Er is maar beperkte plek, dus aanmelden is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie over NLdoet locaties op Utrechtse buitenplaatsen op www.landschaperfgoedutrecht.nl/activiteiten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie