klimboom aan de Kromme Rijn
klimboom aan de Kromme Rijn Ann Meijer

Wie helpt Bunnik aan een geboortebos

17 februari 2020 om 10:42 Natuur en milieu Deel je nieuws

De geboorte van onze kleinzoon willen we graag markeren met een eigen boom in een geboortebos in Bunnik. Wie vindt het leuk hierover mee te denken of heeft ook belangstelling voor een geboorteboom?

Buiten spelen is belangrijk

We zien voor ons dat ons kleinkind veel in Bunnik zal zijn. We gaan een dag in de week voor hem zorgen. Het mooiste wat we hem dan kunnen bieden is het buiten zijn. Hij woont met zijn ouders in het centrum van Utrecht en daar is weinig kans om in de natuur te spelen.

Daarom willen wij voor hem zijn eigen boom planten. Een boom om in te klimmen, de seizoenen mee te beleven, om je te verwonderen over knoppen, blaadjes, de ruisende wind en de wortels waarmee hij stevig in de aarde staat. Een boom om iedere week naar te gaan kijken hoe hij groeit en steeds mooier wordt. Kinderen houden van buiten spelen, als het maar aantrekkelijk voor ze is.

We denken dat er meer (groot)ouders zijn die op zo’n manier een duurzaam cadeau aan hun kleinkind willen schenken. In de directe vrienden- en kennissenkring wordt enthousiast gereageerd op dit idee. Daarmee zouden we Bunnik een geboortebos kunnen bieden.

Leren van de natuur

Een geboortebos is leuk om in te spelen en de natuur te beleven. Tegelijkertijd is er veel te leren over de natuur. Daarom zouden we het geboortebos willen combineren met een educatief park. Een park waar we kinderen spelenderwijs bekend maken met de natuur in ons Kromme Rijngebied. 

Als ouderen betrokken blijven bij het geboortebos, doordat ze met hun kleinkind naar hun boom gaan, zou het zomaar kunnen uitgroeien tot een waardevolle ontmoetingsplaats waar mensen elkaar treffen die samen iets willen opbouwen en onderhouden. En waar kinderen samen spelen.

Het educatieve geboortebos draagt op die manier bij aan een versterking van de sociale basis in Bunnik. Verschillende mensen ontmoeten elkaar en kunnen wederkerig elkaar leren kennen en steunen. Het draagt bij aan onderling begrip en een inclusieve samenleving. Iedereen levert daarin een bijdrage naar vermogen. Iedereen kan wel iets. 

Wie mee wil denken over dit initiatief, of wie ook een geboorteboom zou willen, stuur een mail naar:

annmeijer@hotmail.com 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie