Arto Ensemble bij Kromme Rijn Concerten

16 februari 2020 om 11:06 Muziek

BUNNIK In de serie Kromme Rijn Concerten treedt zondag 23 februari om 15 uur het Arto Ensemble op met een programma van bekende meesterwerken en prachtige ontdekkingen van Franse, Duitse, Engelse en Tsjechisch componisten. Het concert vindt plaats in de oude dorpskerk, Kerkpad 2 in Bunnik. 

Mezzosopraan Rosina Fabius zingt liederen van Johannes Brahms en de Engelse componisten Margot Wright en Edmund Rubbra. Het kwartet voor altviool, cello, klarinet en piano van Duitse componist Heinrich Kaminski wordt uitgevoerd door Andrew Wright, piano en Arto Ensemble leden Prunella Pacey, Guus Fabius en Nancy Braithwaite. Kaminski vond muziek niet een ambacht maar een openbaring van mysteries en dat is in zijn romantische kwartet uit 1912 goed te horen. Gabriel Fauré's piano trio, een meesterwerk geschreven in 1923 aan het einde van zijn leven, wordt uitgevoerd in de oorspronkelijke versie voor klarinet, cello en piano. Het concert wordt afgesloten met een lied van Dvorak gearrangeerd voor het volledige ensemble door Rosina Fabius. 

Zoals gewoonlijk houdt muziekhistorica Alice van Rossem een lezing in de Witte Huisjes achter de kerk van 13.45 – 14.45 uur; aldaar tevens reservering voor in de kerk. Entreeprijs: €10 p.p. Jongeren tot 18 jaar en studenten hebben vrije toegang.

Voor meer informatie zie www.krommerijnconcerten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie