Afbeelding
KWC

Vmbo-klassen KWC aan de slag met thema duurzaamheid

1 februari 2020 om 09:51 Onderwijs

CULEMBORG Afgelopen week stond het thema duurzaamheid centraal in de vmbo-klassen van het KWC (Koningin Wilhelmina College in Culemborg).

Het schooljaar wordt op het KWC verdeeld in vier perioden van tien weken, periode A t/m D. In de vmbo-klassen wordt elke periode afgesloten met een KWC-week en in die week staat steeds een ander thema centraal. Afgelopen week werd periode B afgesloten, met als thema duurzaamheid. Elk leerjaar verdiepte zich in een ander onderwerp gelinkt aan een duurzame samenleving.

De onderbouwleerlingen verdiepten zich onder andere in hun ecologische voetafdruk – zij keken hoe duurzaam hun levensstijl is – vervuiling en het gebruik van plastic en groene voorzieningen. Dit deden zij aan de hand van spellen, films, tekenopdrachten en missies buiten. Voor de derde klassen was er het onderwerp duurzame kleding. Zij bekeken een indrukwekkende film over de kledingindustrie en organiseerden zelf een tweedehandskledingbeurs. De vierde klassen kregen als onderwerp duurzaam voedsel. Zij gingen aan de slag met vleesvervangers in de keuken en bezochten diverse boerderijen.

De KWC-week biedt de leerlingen altijd leuke projecten met verschillende thema's. Even de aandacht op iets anders dan de standaard lessen. Maar wat altijd centraal staat is het bewust worden van de omgeving en de wereld om ons heen. Het zijn tenslotte wereldburgers in wording. De volgende periode wordt afgesloten met het thema globalisering.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie