Barbaraschool – leerkrachten assisteerden zorgmedewerkers van verzorgingshuis Bunnichem tijdens de onderwijsstaking.
Barbaraschool – leerkrachten assisteerden zorgmedewerkers van verzorgingshuis Bunnichem tijdens de onderwijsstaking. Barbaraschool

Barbaraschool staakt met de handen uit de mouwen

31 januari 2020 om 17:39 Maatschappelijk Deel je nieuws

BUNNIK - Teamleden van de Barbaraschool staakten en staken hun handen uit de mouwen tijdens de landelijke onderwijsstaking van afgelopen week. Zij assisteerden een ochtend bij collega’s in de publieke sector. In dit geval de zorgmedewerkers van verzorgingshuis Bunnichem, om zo hun betrokkenheid te tonen. Onderwijs en zorg kennen immers de nodige overeenkomsten. De waardering voor de dienstverlenende sector schiet tekort en mede daardoor heeft ook de zorg te kampen met te weinig personeel.

Alle twaalf basisscholen in de regio van de stichting Fectio sloten hun deuren voor twee dagen, waaronder de Barbaraschool. Werkdruk en ongelijke beloning doen het lerarentekort oplopen; ook al zijn er inmiddels maatregelen genomen. De onderwijskwaliteit staat meer en meer onder druk. Leesniveau en taalontwikkeling gaan achteruit en de kansenongelijkheid groeit. Onderwijs dient leerlingen voor te bereiden op een veranderende maatschappij. Dat vraagt om aandacht voor duurzaamheid, voor sociaal-emotionele ontwikkeling en sociale samenhang en aandacht voor de ontwikkeling van de vele talenten die de maatschappij nodig heeft. Ambitieuze doelen om aan te werken, waar scholen juist nu leraren en invallers tekort komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie