Afbeelding
Kuun Jenniskens

Opening ondergrondse fietsenstalling station Driebergen - Zeist

31 januari 2020 om 11:47 Verkeer en vervoer

DRIEBERGEN Vanaf 17 februari 2020 is de ondergrondse fietsenstalling op het station Driebergen-Zeist toegankelijk voor alle reizigers. Deze fietsenstalling is bewaakt en kent ruim 3000 plekken. Voor bakfietsen is een aparte ruimte gereserveerd net zoals de brommers die binnen gestald kunnen worden. De fietsenstalling is betaald parkeren. Inchecken kan met de OV-chipkaart en wanneer men de fietsenstalling verlaat checkt men uit. Kosten en openingstijden worden binnenkort bekendgemaakt.

De ingang van de fietsenkelder zit onder de spoordekken aan de Driebergen zijde (het glazen gebouw). Deze fietsroute is tot 22 februari alleen bereikbaar vanuit Driebergen. Vanaf 22 februari zal de fietsroute vanuit Zeist-Busstation opengaan. Fietsers vanuit Zeist hoeven dan niet meer om te fietsen via Driebergen en kunnen gemakkelijk vanuit het busstation fietsen naar de ingang fietsenkelder.

LET OP! Sluiting fietsenstalling aan de Odijkerweg en Stationsweg Zuidplein

Het is belangrijk om (brom-)fietsen per maandag 17 februari in de ondergrondse fietsenstalling te plaatsen. Alle fietsenrekken bovengronds worden verwijderd. Verkeerd geparkeerde fietsen en brommers worden verwijderd en afgevoerd. Door de opening van de ondergrondse fietsenstalling zullen de bestaande fietsenrekken vervallen. Het betreft de fietsenstalling Odijkerweg (Zeist) en de fietsenstalling Stationsweg Zuidplein ter hoogte van de Kiosk (Driebergen).

Zie afbeelding hieronder voor vervaldatum per gebied.

Er is 2 dagen overlap met de bewaakte fietsenstalling (U-Stal in pand Vierdalen). 18 Februari is de laatste dag dat deze open is. Wie in het weekend zijn fiets bewaakt stalt, haalt deze op maandag 17 februari op bij U-Stal en dient deze 's middags in de nieuwe stalling te parkeren. Woon-werkverkeer (alleen dagstallers) dienen 17 februari gelijk de nieuwe stalling te gebruiken. Na 18 februari wordt de U-stal ontruimd en kunnen weesfietsen op afspraak afgehaald worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie