Om Odijk en 'Jongeren op gezond gewicht' (JOGG) werken nu samen
Om Odijk en 'Jongeren op gezond gewicht' (JOGG) werken nu samen Om Odijk

Jubileumeditie Om Odijk

2 februari 2020 om 08:48 Atletiek

ODIJK Het jaarlijkse loopevenement Om Odijk vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 juni en is inmiddels toe aan de vijfde editie.

Het evenement is gericht op verschillende doelgroepen. Kinderen kunnen de 1 of 2 km lopen en tieners boven de 12 jaar en volwassenen kunnen de 5 km doen. Er is natuurlijk ook een 10 km-wedstrijd. Teams van bedrijven en organisaties kunnen meedoen aan de 5 km-teamloop.

Uniek bij Om Odijk is de duo-loop van 1 km. Deze is specifiek gericht op lopers met begeleiding. Dit kunnen deelnemers zijn met geestelijke en/of een lichamelijke beperking, maar ook ouderen (met of zonder rollator) of kinderen onder de 4 jaar. Ze lopen allemaal met een buddy, vandaar duo-loop.

De start en finish zijn op het Rijneiland in Odijk, vlakbij het dorpshuis, waar alle faciliteiten voor lopers en supporters zich bevinden. De voorinschrijving via de website www.omodijk.nl/inschrijven, is inmiddels geopend. Voorinschrijven kan vanaf nu met korting. Ook wordt bij voorinschrijving de naam op het startnummer gedrukt. 

SAMENWERKING MET JOGG Om Odijk en 'Jongeren op gezond gewicht' (JOGG) werken nu samen. Op 11 november tekenden Steven van Vulpen van Om Odijk en Gaby Dessé van Bunnik Beweegt een samenwerkingsconvenant. Zij hebben besloten zich samen in te gaan zetten op een gezonde omgeving in de hele gemeente Bunnik. Dit doen zij door middel van hardloopclinics geven op de basisscholen, een hardloopevenement in Odijk organiseren en door gezond voedsel aan te bieden tijdens het evenement.
,,Samen zetten wij ons in voor een gezonde omgeving en dragen wij ons steentje bij aan Jongeren op gezond gewicht."
Om een evenement als Om Odijk te laten slagen, zijn vrijwilligers onmisbaar. De organisatie is daarom nog op zoek naar zo'n 70 vrijwilligers. Aanmelden als vrijwilliger kan ook via de website van Om Odijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie