De bijeenkomst in Bibliotheek Idea in Bunnik
De bijeenkomst in Bibliotheek Idea in Bunnik Idea Bunnik

Welkom bij Gast aan Tafel

29 januari 2020 om 17:18 Maatschappelijk Deel je nieuws

Gast aan Tafel is een wekelijkse lunch-ontmoeting waar iedereen kan aanschuiven. Elke woensdagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur staat er een boek of onderwerp centraal waar over wordt gepraat. Deze week stond het boek ’Winterbloei’ van Jan Wolkers centraal.

De gasten schuiven aan tafel in de Bibliotheek in Bunnik en worden verwelkomt met een kopje koffie of thee.  Terwijl iedereen zit neemt Rosan het woord. Zij runt samen met Margriet de bibliotheek en vertelt: ‘’Vandaag hebben we een boekbespreking. We hebben geen vast programma, maar ook spontane onderwerpen. We proberen wel van te voren te programmeren, zodat er een stukje in de krant kan komen’’, zegt Rosan.

“Winterbloei” is een bundel met allerlei verhalen over de natuur. Ook de gasten zijn vooral natuurliefhebbers. ‘’We organiseren natuurwandelingen in de buurt. We gaan altijd naar buiten, of het nu weer of geen weer is. We zijn niet van het kilometers maken, maar we kijken veel om ons heen.’’, zegt Ans.

Dan begint gast Lia te praten over het boekje. ‘’Ik vind dit een erg mooi boekje. Jan Wolkers schrijft zo gedetailleerd en dat vind ik erg fijn om te lezen. Het verhaal waar hij gaat vissen met zijn vader. Tijdens het lezen kwam ik erachter dat hij het helemaal niet zo leuk vond om met zijn vader te vissen’’, zegt ze.

Ook Lennard kan dit beamen. Hij heeft dit boek als luisterboek gelezen, omdat hij slechtziend is. Lennard zegt: ‘’Ik vond dit boekje een echte ‘eyeopener’. Doordat ik slechtziend ben kan ik veel details niet zien. Dit boekje heeft me daarbij geholpen. Door de duidelijke en gedetailleerde schrijfstijl weet ik nu beter hoe dingen eruit zien. Dit vond ik erg mooi.’’

Rond 13.10 uur is de discussie nog volop bezig. Toch moet er een einde aan komen en Rosan begint met de afsluiting. ‘’Naar mijn idee hebben we een erg leuke middag gehad met mooie gesprekken. Heel erg bedankt voor jullie komst.’’

In de Boekenweek op woensdag 14 maart willen we weer een boekbespreking houden tijdens Gast aan Tafel. Het idee is om dan het werk en leven van Maarten 't Hart centraal te stellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie