De artist impression uit de plannen van Prominent Vastgoed.
De artist impression uit de plannen van Prominent Vastgoed. Prominent Vastgoed, getekend door architectenbureau Guido Bakker

Bouwplan ‘volkstuintjes’: 15 appartementen

29 januari 2020 om 11:59 Overig

ODIJK Prominent Vastgoed uit Veenendaal heeft een plan gemaakt voor het bouwen van 15 kleine appartementen op het stuk braakliggend terrein tussen de Singel, Zeisterweg en de Kromme Rijn vlakbij de scholen in Odijk, waar drie jaar geleden nog volkstuintjes lagen. Het plan wordt in februari tijdens het Open Huis voor het eerst besproken. 

door Agnes Corbeij

Op het stuk grond werd decennialang getuinierd tot de eigenaar, de familie Vernooij, het kort geleden verkocht aan Prominent Vastgoed. Voor woningbouw moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. De gemeenteraad zal gevraagd worden binnen welke grenzen gebouwd mag worden op deze plek. 

In een informatienota van het college aan de raad van 21 januari geeft het college wel aan dat zij het plan als ‘kansrijk’ beoordeelt. Het is ook al bekeken door de Welstand, die voornamelijk kijkt naar uitstraling en materiaalgebruik. In de plannen van Prominent Vastgoed staan 15 appartementen ingetekend, in drie woonlagen, omschreven als twee lagen met een kap. De appartementen zijn tussen de 60 en 70 m2 groot. 

Het is de bedoeling om 30 procent van het woningaantal te realiseren in de sociale huursfeer, aldus het college. In het plan zijn op het terrein ook 27 parkeerplaatsen opgenomen. De oprit van het wijkje loopt naar de Singel.  

Omwonenden worden binnenkort geïnformeerd en uitgenodigd voor het Open Huis in februari, waar de plannen voor het eerst besproken zullen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie