Kavels links van de entreeweg naar Buurtschap Het Burgje
Kavels links van de entreeweg naar Buurtschap Het Burgje Kuun Jenniskens

Onverwacht: drie vrijstaande woningen bij entree Burgje

28 januari 2020 om 07:30 Politiek

ODIJK Aan de nieuwe toegangsweg vanaf de Burgweg naar nieuwbouwplan Het Burgje, zullen aan de linkerzijde van de weg drie grote vrijstaande woningen worden gebouwd. Dit komt onverwacht en blijkt onderdeel te zijn van een gronddeal.

door Kuun Jenniskens

Grondeigenaar Sturkenboom bevestigt tegenover BunniksNieuws.nl dat, toen projectontwikkelaar Explorius van Het Burgje grond nodig had voor een weg om de nieuwbouwwoningen op de Burgweg aan te sluiten, is afgesproken dat hij hier woningen mocht bouwen. Vandaar dat de onderhandelingen indertijd zo lang hebben geduurd.

Het gaat om de bouw van drie vrijstaande woningen van maximaal 11 meter hoog op eigen kavels van elk 800 vierkante meter, met elk twee parkeerplaatsen en een eigen toegangsweg. Schuttingen zijn taboe verklaard, de erfafscheidingen moeten natuurlijk worden.

De gemeente spant zich momenteel in om hiervoor een bestemmingsplanwijziging op te stellen. Het college stemde in oktober 2019 in met dit plan. De gemeenteraad wordt nu gevraagd om een raadsbesluit over de kaders. 

De Liberalen kunnen zich vinden in de kaders én in het plan. Arie Viskil (Bunniks Belang) is blij dat er gebouwd wordt: ,,Elke woning is winst, zodoende kunnen we ons vinden in dit collegevoorstel.” Ook P21 noemt het prima. Koen van Gulik: ,,In Bunnik is woningnood en we juichen alles toe.” 

Namens het CDA reageert Leny Visser verbaasd waarom P21 hier niet liever sociale huurwoningen gebouwd ziet worden? Wethouder Erika Spil (P21) zei hierop: ,,Sociale woningbouw is moeilijk voor drie woningen. In de Woonvisie staat dat dit pas vanaf 10 woningen nodig is.” Van Gulik: ,,Dank wethouder voor haar antwoorden namens mij”. 

Voor het CDA lijkt het niet zo maar in kannen en kruiken. Leny Visser vraagt hoe de gemeente in dit traject tussen bouwer en gebiedseigenaar terecht is gekomen? Wethouder Erika Spil antwoordt dat de gemeente liever meewerkt, dan over te gaan tot het onteigenen van gronden: ,,Daarom zijn we in gesprek gegaan, ook omdat er een bestemmingsplanwijziging nodig is en dat loopt via de gemeente.”

Op 13 februari wordt er op verzoek van het CDA deze drie vrijstaande woningen gedebatteerd.

Toegangsweg buurtschap Het Burgje, kijkend vanaf bouwplan in richting van de Burgweg
De kavels liggen voor Van den Boom aan de Weteringsdijk; zij bouwen de woning met rieten kap met erachter een hooibergwoning
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie