Het doek hangt bij de Lindenhof
Het doek hangt bij de Lindenhof Arnold Wagemakers

Bunnik Beweegt wil hele gemeente rookvrij en meer beweging voor jong en oud

23 januari 2020 om 08:01 Overig

BUNNIK De doelen van Bunnik Beweegt zijn weer concreet gemaakt. Deze doelen willen zij samen met de gehele gemeente Bunnik realiseren. Samen met buurtsportcoaches Jesper, Mieke en nieuwe buurtsportcoach Rowie gaan zij ervoor.

Mieke Hansen-Hilhorst

De nieuwe buurtsportcoach stelt zich graag voor: ,,Mijn naam is Rowie Hardeman en ben 26 jaar. Naast de functie buurtsportcoach waar ik ontzettend veel zin in heb, ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker op een Sport BSO in Driebergen. Ik hoop jullie gauw tegen te komen in de gemeente Bunnik." Rowie neemt de taken van Gaby over en zal zich richten op de schoolsport en uniek sporten.

ROOKVRIJ Kinderen en jongeren moeten rookvrij kunnen opgroeien. Scholen zijn verplicht vanaf 1 augustus 2020 een rookvrij terrein te hebben. Bunnik Beweegt wilt dit graag doortrekken over de gehele gemeente, denk hierbij aan openbare ruimtes, waaronder sportverenigingen et cetera.

EENZAAMHEID Buurtsportcoach Jesper: ,,Al een aantal jaar zijn wij bezig de eenzaamheid onder de bevolking te bestrijden. Dit blijft een lastig onderwerp voor velen, maar wij merken dat de projecten een grote impact hebben op de mensen. We zijn blij dat er nieuwe connecties worden gemaakt en mensen uit het sociale isolement komen."

De buurtsportcoaches blijven zich hiervoor hard maken.

BUITENSPELEN Vanaf februari gaan de buurtsportcoaches meer in de wijken aan de slag. Elke eerste (Werkhoven), tweede (Odijk) en derde (Bunnik) vrijdagmiddag van de maand zullen zij leuke activiteiten doen in de wijk. Rowie: ,,Houd onze sociale media in de gaten waar wij langskomen in de wijk. We hopen de kinderen te stimuleren om meer te gaan buiten spelen. Wat is er nou leuker dan lekker actief buiten zijn?"

BEWEEGLINT Er is al een buitenspeelkaart gecreëerd die op de website van Bunnik Beweegt staat. Graag willen zij voor jong en oud nog meer mogelijkheden tot bewegen zien. Daarom: 'een Beweeglint'. Er is al een toestel geplaatst in Odijk naast de Schoudermantel. Er zullen op meerdere plekken toestellen komen, waarop de inwoners van de gemeente Bunnik aan de slag kunnen. Zo komen er meer beweegmogelijkheden in de openbare ruimte in elke dorpskern. Hopelijk wordt dit gerealiseerd in 2020.

GEZONDE SCHOOL Alle scholen zetten zich in voor een gezonde school. Bewegend leren is hier een groot voorbeeld van. Mieke: ,,We zijn in samenwerking met de GGD op de scholen bezig met workshops over bewegend leren. Zodat de meesters en juffen tools hebben om tijdens de les bewegend te leren. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen hierdoor beter en sneller leren."

OPROEP WANDELCOACH We zijn op zoek naar één of twee wandelcoach(es) die op vrijdagochtend van 9 tot 10 uur, om de week of één keer in de vier weken als wandelcoach een groepje wilt begeleiden. Er zijn al twee wandelcoaches waarmee je dit samen zal oppakken.

Voor meer info kijk op: www.bunnikbeweegt.nl. Wil je je opgeven als wandelcoach stuur dan een mailtje naar info@bunnikbeweegt.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie