Actie met Albeniz op de lessenaar
Actie met Albeniz op de lessenaar johanna Muis

Odijks Openingsconcert: een kleine openbaring

19 januari 2020 om 21:08 Muziek Deel je nieuws

Zaterdagmiddag 18 januari vond het eerste concert plaats in de reeks ter gelegenheid van het 200-jarige Witte Kerkje in Odijk. Het klassiek Gitaarduo Cordial, Cees Sax en Erik Ypema, bracht een aantrekkelijk programma ten gehore. Ze speelden divers werk van Granados, Debussy, Satie, Bach, Albeniz; en na de pauze Rodrigo, Len Williams e.a.

Het Witte Kerkje aan de Zeisterweg was goed vol gelopen met liefhebbers, zo tegen de 90 mensen, grotendeels dorpsgenoten en sommigen van iets verder. Warm applaus was er met regelmaat voor de mooie gitaarklanken, die - het moet gezegd - de ruimte van het kerkje uiterst stemmig vulden. Vooral na de pauze waren de improvisaties, eerst op zijn Cubaans en later 'à l'Espagnol', schitterende momenten van virtuositeit en warmte. Cordial kwam niet weg zonder een toegift. Cees en Erik maakten met hun spel veel enthousiasme los.

Al met al een uiterst geslaagde start van de reeks zaterdagmiddagconcerten, die dit jaar wordt gehouden rond het 200-jarig bestaan van het kerkje.

Op 15 februari is er weer een Zaterdagmiddagconcert in het Witte Kerkje. De jonge Bunnikse singer-songwriter Amina Sahli zal met bravour een heel ander genre aan ons laten horen. Reserveer in uw agenda: 19/2: 15.00 uur inloop; 15:30 uur start - en vrije toegang. Zie: http://www.pknodijk.nl/200jaar.php#concertreeks.

 

bij de imponerende improvisatie
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie