Vrijwilligers gezocht voor rondleidingen basisschoolkinderen

15 januari 2020 om 19:13 Natuur en milieu

BUNNIK Fort bij Rijnauwen is het grootste en groenste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Naast een culturele plek is het fort een natuurreservaat van belang. De flora en (avi)fauna zijn bijzonder en uniek voor de omgeving.

Op het fortterrein vind je een grote (bio)diversiteit: prachtige orchideeën en diverse geneeskrachtige planten zijn voorbeelden. Rust en de beperkte toegankelijkheid zorgen ervoor dat op het fort bijna alle dieren van de Utrechtse Heuvelrug aanwezig zijn en het fort telt bijna 50 broedvogelsoorten. Het fort maakte ooit deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Maar doordat het fort niet echt bij het oorlogsgeweld betrokken raakte, ligt het er nog in goede staat bij.

Fort bij Rijnauwen komt pas echt tot leven wanneer je de verhalen van een gids hoort. Met een gids loop je mee over, door, rond, onder en in het fort. Kijk hoe de soldaten vroeger hebben moeten zwoegen in hun vertrekken en stellingen. En kijk hoe de natuur het fort nu bijna letterlijk omhelst.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT  Vrienden van het Fort en Staatsbosbeheer willen graag dat ieder kind in de gemeente Bunnik een keer op bezoek bij het fort gaat. Om dit te kunnen realiseren werken de twee organisaties samen met KunstCentraal (cultuurprogramma's voor de basisscholen) en Landschap Erfgoed Utrecht (lesmateriaal).

Er worden nog een paar mensen gezocht die het team van vrijwillige gidsen willen versterken: ,,Vind je het leuk en belangrijk om kinderen op spannende, informatieve wijze bij ons culturele erfgoed en de natuur te betrekken? Kan jij in april en mei op woensdagen, donderdagen of vrijdagen af en toe beschikbaar zijn? Of ken je iemand anders die het zou willen doen? Natuurlijk krijg je alle informatie en ondersteuning die je nodig hebt en begin je met een training om de locatie en verhalen over het fort te leren kennen. Voor meer informatie stuur gerust een mailtje naar info@fortbijrijnauwen.nl."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie