KWC wint najaarseditie Scholenstrijd met twee klassen

10 januari 2020 om 14:03 Onderwijs

CULEMBORG In ongeveer zes weken tijd hebben twee vierde klassen van de Culemborgse scholengemeenschap het KWC, onder begeleiding van docent bedrijfseconomie Rens van Stigt, de najaarseditie van Scholenstrijd gewonnen. Een bijzondere prestatie.

Scholenstrijd is een online belegginsgame, speciaal voor middelbare scholieren. Leerlingen leren, aan de hand van door de IEX ontwikkeld lesmateriaal, op een interactieve manier hoe de economie nu precies in elkaar steekt. Twee keer per jaar houdt Scholenstrijd een beleggingscompetitie. In het voor- en najaar. Docent Rens van Stigt begeleidde tijdens zijn lessen economie twee klassen die met Scholenstrijd meededen. En met succes! Zowel klas havo-4 als vwo-4 kwam bij Scholenstrijd als winnaar uit de bus.

Dat twee klassen van dezelfde school er met de hoofdprijzen vandoor gaan, is een bijzondere prestatie. De leerlingen hebben goed hun best gedaan om het beleggen onder de knie te krijgen en hadden aan hun docent een goede leermeester. Het resultaat spreekt voor zich. Havo-4 – dat onder de naam Matties handelde – behaalde het hoogste rendement van 5,81%. De prijs die bij deze prestatie hoort, is een bezoek aan Euronext Amsterdam, met een gongslag om de beurs te openen en een bezoek aan de AEX Experience.

Havo 4-leerling Sterre van Zundert nam de groep op sleeptouw. Met een rendement van meer dan 10% was zij de best beleggende leerling in het spel. Vwo-4 – dat handelde met de naam KWC handel mee (2) – leverde de beste risico-rendementsprestatie. Als prijs krijgen zij een masterclass beleggen in Amsterdam, verzorgd door Kempen & Co.

Uiteraard is het KWC ook tijdens de voorjaarseditie van Scholenstrijd weer van de partij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie