Het plangebied met het Notenlaantje aan de kop van de Camminghlaan in Bunnik
Het plangebied met het Notenlaantje aan de kop van de Camminghlaan in Bunnik Kuun Jenniskens

Plan Hoenderik krijgt niet langer twee appartementengebouwen

2 januari 2020 om 17:43 Politiek

BUNNIK Plan Hoenderik krijgt niet twee, maar één appartementengebouw - zo laat projectleider René Walburgh Schmidt aan BunniksNieuws.nl weten. Het wordt een plan met 44 woningen ten noorden van Bunnik nabij de Kromme Rijn en de landgoederenzone. Momenteel is er veel discussie in het dorp over de wenselijkheid van dit bouwplan. De gemeenteraad gaat binnenkort nader sleutelen aan de kaders.

door Kuun Jenniskens

Eind november stelde het CDA raadsvragen over plan Hoenderik. De fractie deed dit omdat tijdens de Begrotingsraad werd gezegd dat het college achter de schermen aan plan Hoenderik verder werkte. De raad vroeg daarop wethouder Ali Dekker om meer informatie, om zo het proces meer naar de openbaarheid te trekken. 

Vandaar dat het college in december een informatienota over dit onderwerp opstelde. Hierin is te lezen dat het plan inmiddels niet meer de beoogde 60 woningen bevat, maar 44 woningen waaronder 12 sociale huurwoningen. Daarnaast gaat het nog steeds om de realisatie van ongeveer 7,5 hectare vrij toegankelijke natuur.

Projectleider René Walburgh Schmidt (voormalig P21 wethouder) zegt tegenover 't Groentje dat ten opzichte van een eerder plan - het appartementengebouw met vrije sector woningen helemaal is komen te vervallen. Dit gebouw was gepland voor op de kop van de Camminghalaan, en stond in de huidige wei buiten de rode contour. Schmidt: ,,Nu deze 12 vrije sector woningen afvallen, krijgt het project ook vier sociale huurwoningen minder." Eerder zat er 35 procent sociale huurwoningen in het plan, nu is dat teruggebracht naar 30 procent." 

Concreet komt het erop neer dat het bouwplan bestaat uit één appartementengebouw met sociale huurwoningen langs de Camminghalaan, dus tegenover de bestaande woningen aldaar. Met daarnaast 32 grondgebonden woningen die voor een deel langs de Kromme Rijn komen te liggen. 

De gemeenteraad is binnenkort aan zet om de kaders nader vast te stellen. De projectleider wil plan Hoenderik, pas als die kaders zijn vastgesteld, verder publiekelijk bekendmaken.

Tot op de dag van vandaag is het CDA tegen dit plan geweest. En ook P21 heeft zich in 2018 tegen dit plan uitgesproken, maar hield een slag om de arm mocht het groen spectaculair verbeterd en toegankelijk worden. De Liberalen zijn voor dit bouwproject.

P21 DISCUSSIE De partij P21 wil graag - voorafgaand aan haar nieuwjaarsborrel - met inwoners en haar leden in discussie over deze bouwplannen. Deze discussie vindt plaats op zondag 12 januari om 15 uur op De Deel, Kampweg 2 in Bunnik. P21 wil tijdens deze bijeenkomst de voors en tegens bespreken, en kijken welke randvoorwaarden eventueel zouden moeten gelden voor bouwen op deze locatie.

Begin volgende week spreekt BunniksNieuws.nl met wethouder Ali Dekker (Liberalen) over dit bouwproject.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie