Eerste succes VN Ambassadeur Bunnik

2 maart 2018 om 09:01 lokaal Deel je nieuws

De Bunniks 'VN Ambassadeur' voor de Rechten van Mensen met een Beperking is blij met het besluit van de gemeente Bunnik om de Kersentuin makkelijk toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

Nu kan het nog gebeuren dat bezoekers deze openbare Multi Functionele Accommodatie niet zelfstandig met een rolstoel, scootmobiel of rollator naar binnen kunnen.

VN Ambassadeur Marion Oostveen wees bij haar aantreden de Kersentuin aan als eerste accommodatie die dringend aangepast moet worden om te kunnen voldoen aan internationale afspraken over goede toegankelijkheid van gebouwen voor mensen met een beperking.

Marion Oostveen is ook lid van de gemeentelijke Adviesraad Sociaal Domein(ASD). De ASD heeft de gemeente onlangs gewezen op de slechte toegankelijkheid van de Kersentuin.

"We gaan Bunnik stap voor stap goed toegankelijk maken", zegt Marion Oostveen. "De eerste pluim gaat naar de gemeente. Wie volgt."

Ze wil binnenkort met de gemeente en organisaties om de tafel om te kijken wat er de komende tijd nog meer bereikt kan worden.

Wie een hinderlijke toegang kent, wordt uitgenodigd bij Marion Oostveen aan de bel te trekken. Haar email-adres: marion.oostveen@telfort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie