Gelukkig nieuwjaar, houd rekening met elkaar

23 december 2019 om 14:00 Overig

BUNNIK In Odijk, Bunnik en Werkhoven is een aantal vuurwerkluwe zones rond de jaarwisseling te vinden. Hiermee kiest de gemeente Bunnik niet voor formeel vastgelegde vuurwerkvrije zones. Reden hiervoor is dat de oudejaarsnacht in de gemeente tot nu toe relatief rustig verloopt. Consumentenvuurwerk mag worden verkocht. De gemeente Bunnik kiest voor de aanpak van bewust omgaan met vuurwerk en vraagt hiervoor aandacht in een campagne. Bij de campagne worden de jongerenorganisaties in Bunnik, Werkhoven en Odijk en wijkagenten betrokken. Het gaat over het houden aan de specifieke tijden waarop je wel vuurwerk mag afsteken, het veilig omgaan met vuurwerk en het niet afsteken van vuurwerk op plekken waar (kwetsbare) mensen en dieren daar veel last van hebben.

Wanneer mag ik vuurwerk afsteken?

Op 31 december mag u tussen 18.00 uur en 02.00 uur (1 januari) vuurwerk afsteken. Het eerder afsteken van vuurwerk is niet toegestaan. Dit geldt ook voor het afsteken van vreugdevuren.

Hoe steek ik vuurwerk veilig af?

Doe altijd voorzichtig met vuurwerk. Draag een veiligheidsbril, gebruik een aansteeklont, houd afstand en lees op de gebruiksaanwijzing hoe het vuurwerk afgestoken moet worden.

Wat moet ik doen als ik illegaal vuurwerk zie?

Het afsteken van illegaal vuurwerk is strafbaar. Ziet u dat er illegaal vuurwerk wordt afgestoken of gevaarlijke situaties zijn. Bel dan meteen 112. Als u een melding zonder spoed wil maken, bel dan de politie: 0900 8844 of 0800 7000 (anoniem).

Wat kan ik doen om de omgeving zo veilig mogelijk te maken?

Door het nemen van een aantal maatregelen houden we het samen veilig. Zet uw eigendommen zo veel mogelijk op eigen terrein. Laat geen brandbare spullen buiten liggen. Zorg dat uw auto geen wegen blokkeert (zo kunnen hulpdiensten hun bestemming beter bereiken).

Vuurwerkluwe zones In Bunnik, Odijk en Werkhoven zijn vuurwerkluwe zones. In deze zones verzoeken we u om geen vuurwerk af te steken. Vuurwerk geeft hier veel overlast voor omwonenden en dieren. Er komen hier bordjes met de tekst 'Hier liever geen vuurwerk''.

Het gaat om de volgende plekken: De Gaarde, Bunnik Seniorencomplex Bunninchem, Bunnik MFA Kersentuin, Bunnik Winkelcentrum De Meent, Odijk Kinderboerderij Dier en Wij, Odijk Ds Herm Pollaan, Werkhoven Seniorencomplex De WeerdenHof, Werkhoven. Wilt u zelf liever geen vuurwerk in de buurt? Dan kunt u de poster 'Bunnik/Odijk/Werkhoven houdt rekening met elkaar' voor uw raam hangen. U kunt de posters ophalen bij het gemeentehuis, MFA Het Palet in Odijk, MFA de Kersentuin in Bunnik, de gemeentewerf in Bunnik en MFA het Kwartier in Werkhoven. Voor vuurwerkoverlast kunt u een melding maken bij de politie via 0900 8844 of 0800 0700 (anoniem).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie