Hoogste punt woonzorgcomplex De Weijer
Hoogste punt woonzorgcomplex De Weijer Vincent Beringen (LEKSTEDEwonen)

Twee bouwprojecten bereiken hoogste punt

19 december 2019 om 11:54 Politiek

BUNNIK Op 17 december vierden LEKSTEDEwonen en de aannemers het hoogste punt van twee nieuwbouwprojecten. Een bijzondere mijlpaal voor de bouw, maar ook vanwege het feit dat er weer sociale huurwoningen worden gebouwd in de gemeente Bunnik. Met de bouw van ‘De Weijer’ (zorg en ouderen) en aan de Stationsweg (jongeren) wordt invulling gegeven aan het grote tekort aan deze woningtypen, zodat ouderen en jongeren in Bunnik kunnen blijven wonen. 

door Kuun Jenniskens

MIJLPAAL Aan de Laan van Broekhuizen wordt ‘De Weijer’ gebouwd door bouwbedrijf Bakker Arkel en aan de Stationsweg realiseert Bouwbedrijf vd Tol uit Bunnik 10 appartementen. In iets minder dan een half jaar tijd hebben beide aannemers het hoogste punt van de gebouwen bereikt. Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen): “Het is traditie om stil te staan bij zo’n mijlpaal, want het hoogste punt markeert toch ieder project. Wij zijn zeer tevreden dat er in 2020 zicht komt op de oplevering van nieuwe huurwoningen. Voor bouwvakkers ook een speciaal moment, want zij werken er dagelijks in weer en wind hard aan. Binnen een paar maanden kunnen de bewoners genieten van het eindresultaat.” 

DE WEIJER Het woongebouw aan de Laan van Broekhuizen biedt straks onderdak aan mensen met dementie en ouderen met een zorgvraag. Een deel van ‘De Weijer’ wordt verhuurd aan QuaRijn, die de zorg levert aan mensen met dementie (14 studio's). In het andere deel komen 16 appartementen (zelfstandig wonen) die worden toegewezen aan ouderen met een (somatische) zorgvraag. Voor de zomer van 2020 opent De Weijer zijn deuren. Voor meer informatie over het wonen in De Weijer kunnen belangstellenden terecht bij QuaRijn (www.quarijn.nl). 

STATIONSWEG De nieuwbouw aan de Stationsweg bestaat uit 10 twee- en driekamerappartementen voor jongeren t/m 29 jaar. De appartementen hebben woonoppervlakten van 50 tot 75 m2 , een balkon of terras en een privé parkeerplaats. De huurprijzen zijn vanaf € 619,- per maand (exclusief servicekosten). Op verzoek van de gemeente Bunnik geeft LEKSTEDEwonen bij toewijzing van de appartementen voorrang aan jongeren uit de gemeente Bunnik (lokaal woningzoekenden). De oplevering is voor de zomer van 2020 en eind januari start de verhuur. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en de start verhuur kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de nieuwsbrief op www.lekstedewonen.nl.

Hoogste punt Stationsweg
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie