Celeritas mannen zorgen voor verrassing

8 december 2019 om 21:47 Overig Deel je nieuws

In Zevenbergen moesten de handbalmannen van Celeritas zaterdagavond aantreden tegen de ongeslagen koploper Groene Ster. Gezien het nogal matig optreden van de Bunnikse mannen de afgelopen weken waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Celeritas begon de wedstrijd met veel inzet en nam al direct een 1 - 3 voorsprong hoewel de thuisploeg goed weerstand bood en liet zien waarom zij nog steeds ongeslagen waren. Groene Ster werd sterker en nam de leiding van Celeritas over, met snelle uitvallen door balverlies bij Celeritas en gerichte schoten namen zij het spel in handen hoewel Celeritas kon blijven volgen ging de rust in met een 17 - 15 voordeel voor Groene Ster. Al snel na rust wist Celeritas te profiteren van enkele tijdstraffen bij de tegenstander, deze kansen werden goed benut en kwamen de ploegen op gelijke hoogte. Er volgde een boeiend handbalgevecht waarin Groene Ster het steeds moeilijker kreeg met de uitstekende Celeritas verdediging en het sterke Bunnikse keeperswerk. Enkele spelers van de thuisploeg raakten gefrustreerd met een tijdstraf als gevolg, Celeritas hield het hoofd koel en speelde de ontstane overtal situatie slim uit en stond bij het ingaan van de laatste minuut op een 30 - 31 voorsprong met Groene Ster in de aanval. Deze laatste minuut bracht volop spanning, het was Celeritas keeper Ron Rutgers die met een fraaie redding de overwinning veilig stelde. Ondanks deze nederlaag blijft Groene Ster aan de leiding met een voorsprong van 5 punten op nummer 2. Komend weekend wordt de laatste competitieronde gespeeld van de eerste competitie helft. Celeritas ontvangt in de Tol om 14.00 uur het Schiedamse Ventura