Verbreding

26 november 2019 om 19:00 Column

Dat zouden ze wel willen he, die brandstofverslaafden van Vroem Vroem Doorrijden, maar er komt niks van in, de A27 gaat niet verbreed worden. Ze blijven er om jengelen, dreinen en zeuren, als kleuters op een regenachtige binnenzitdag om snoep, maar het houdt natuurlijk een keer op. Amelisweerd wordt ons nationale symbool van het feit dat er grenzen zijn aan het oprukkende asfalt. Dat blinde geloof in asfalt is, dat blijkt uit alle onderzoeken, ongelofelijk naïef.

Ze denken nu, die mensen van 130, dat er stikstofruimte beschikbaar komt om toch te verbreden en het rare is, iedereen gelooft dat. Op de dag dat bekend werd gemaakt dat de verbreding zou doorgaan deden alle luie journalisten niks anders dan dat feit vermelden in hun kranten en op radio en televisie, alsof het al besloten was, maar dat is het absoluut niet. De Raad Van State vernietigde in juli van dit jaar het tracébesluit. De hele procedure moet overgedaan worden, Nou, Van Nieuwenhuizen, Rutte, Provinciale VVD, succes! Doe het jezelf toch niet aan, verspil dat geld toch niet. Het kost 1 miljard euro! 1 miljard, voor een minuut tijdswinst, dat wordt dan de duurstbetaalde minuut ooit. Dan ben je voor dat geld een minuut eerder op je werk. Wie wil dat?

Bovendien, er hoeft maar één idioot een ongeluk te veroorzaken omdat hij een appje schrijft achter het stuur waarin hij meldt dat hij ivm de verbreding een minuut eerder op zijn werk is en je staat een half uur in de file. Nee, die miljard kun je veel beter besteden. Bespaar je de moeite, hou er maar over op, laat Amelisweerd Amelisweerd, laat Els, Eik, Es, Iep, Beuk en Berk in leven. Breng de snelheid op de hele Ring Utrecht terug tot 80, ik weet, Rutte, dat het verschrikkelijk is, werkelijk het ergste dat de VVD ooit heeft moeten slikken, daar was dat verschrikkelijke Kinderpardon niks bij, maar doe het toch maar, en je zal zien, alles stroomt lekker door. Dat noemen wij het zand-in-de-trechterprincipe.

Er is al genoeg naar de kloten geholpen, ik schrijf het maar even duidelijk, want deze tijd vraagt om duidelijkheid. Zoek het in slimme oplossingen, daag jezelf uit. Stel je de vraag: Hoe kunnen we fileloos door de provincie Utrecht zonder zo'n peperduur raar asfaltpleistertje te plakken dat helemaal niet zal helpen. Kom op VVD, het wordt tijd voor inhoud, aan het werk, de tijd van holle vaten is voorbij, de groei van onze provincie vraagt om slimme antwoorden, niet om halsstarrig aan je asfaltdogma's te blijven vasthouden. Denk na, schep ruimte in je hoofd, vernieuw, verniel niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie