De N229 bij Odijk
De N229 bij Odijk Kuun Jenniskens

Raad wil zekerheid dat N229 bij woningbouw geen barrière vormt

21 november 2019 om 23:35 Politiek

ODIJK De gemeenteraad heeft vanavond (21 november) besloten versneld te starten met het maken van plannen voor woningbouw in het Bunnikse stationsgebied en ten westen van Odijk, en hiermee dus niet te wachten op de regio. De raad diende unaniem een amendement in om de N229 geen barrière te laten zijn.

door Kuun Jenniskens

Wat de gemeenteraad absoluut niet wil is dat de nieuwe woningwijk ten westen van Odijk, en dus ook ten westen van de provinciale weg N229, los komt te staan van de huidige kern Odijk. De gemeenteraad wil geen ‘vierde kern’, maar nieuwbouw die gekoppeld is aan de huidige kern Odijk. Dat geeft een grotere verkeersveiligheid, want zo hoeven de nieuwe bewoners geen drukke weg over te steken. Maar ook belangrijk: de nieuwe wijk hoeft geen eigen voorzieningen te hebben.

De gemeenteraad heeft met dit amendement als voorwaarde gesteld dat de barrièrewerking van de provinciale weg wordt opgeheven. De weg mag dus geen woongebieden doorsnijden. Dit kan bijvoorbeeld door de provinciale weg N229 om de nieuwe wijk aan te leggen, of door de N229 te laten aansluiten op de Limesbaan, of door de N229 verdiept aan te leggen.

Burgemeester Ruud van Bennekom noemde deze motie een steuntje in de rug. Het college gaat er mee aan de slag. In de regio zal het college duidelijk maken dat de Bunnikse gemeenteraad dit als belangrijke voorwaarde stelt.

Ook bij eerdere planvorming voor woningbouw ten westen van Odijk, van inmiddels tien jaar geleden, formuleerde de gemeenteraad een dergelijk standpunt. Toen was er slechts sprake van de optie van het omleggen van de weg. Met dit amendement liggen er meer (innovatieve) opties open. De gemeenteraad wil duidelijkheid, ook over de kosten, voor er überhaupt een spade in de grond gaat. De burgemeester heeft dit toegezegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie