Claudia y Manito
Claudia y Manito Popup MOA

Temperamentvolle muziek tijdens tweede concert in Pop-up Museum Oud Amelisweerd

23 november 2019 om 09:37 Podiumkunsten

BUNNIK Op vrijdag 29 november kunnen bezoekers van Pop-up Museum Oud Amelisweerd weer genieten van een concert in het museum. Deze middag zal het tweede concert in de concertreeks van Pop-up Museum Oud Amelisweerd plaatsvinden met een gepassioneerd concert van het duo Claudia y Manito. Zij brengen een warmbloedig, gepassioneerd programma ten gehore, genaamd 'Arpamor', of Liefde voor de harp.


CLAUDIA Y MANITO Het repertoire van Claudia y Manito bestaat uit een verfijnde selectie van muziek en Spaanstalige liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Tijdens het concert worden de nummers in het Nederlands toegelicht. Het concert heeft iets weg van de combinatie Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer. De bandoneon wordt vervangen door flink wat flamencogitaar en temperament.

Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op het instrument speelt zij melancholische zamba's, ritmische tango's en stukken uit Paraguay en Venezuela. Een aantal van deze nummers kent men ook van Los Paraguayos. De gezongen stukken zijn met gitaarbegeleiding.


CONCERTENREEKS IN SAMENWERKING MET MUSEUM GEELVINCK In landhuizen, buitenplaatsen en kastelen is altijd gemusiceerd. Zonder enige twijfel hebben bewoners van Oud Amelisweerd in vroeger tijden zelf en samen muziek gemaakt, of de gasten van de familie getrakteerd op muziek. Deze lange traditie wordt nieuw leven ingeblazen met de concertreeks in samenwerking met Museum Geelvinck. Iedere twee weken kunnen bezoekers genieten van een uniek concert in de Vogeltjeskamer van het museum. Kijk op www.popupmoa.nl voor het complete programma.


Concert: Claudia y Manito: 'Arpamor' – Paraquayaanse harp en gitaar
Vrijdag 29 november 2019, 15.30 uur
Prijs: € 18,- per persoon, Museumkaart € 15,- p.p.
Tickets via Geelvinck Museum, resterende tickets op de dag zelf aan de kassa beschikbaar.
Pop-up Museum Oud Amelisweerd, Koningslaan 9, 3981 HD Bunnik
www.popupmoa.nl
info@popupmoa.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie