romeinse wachttoren bij fort Vechten
romeinse wachttoren bij fort Vechten Free-Photos via Pixabay

Geoparkwandeling met IVN bij de Stelling van Utrecht

6 november 2019 om 20:08 Natuur en milieu Deel je nieuws

De Nieuwe Hollandse Waterlinie heette aanvankelijk de Utrechtse Waterlinie en de fortenrij aan de oostzijde van de stad Utrecht werd ‘de stelling van Utrecht’ genoemd. Op zaterdag 16 november organiseert IVN een geoparkwandeling in dit gebied, vanaf hofstede Rhijnauwen naar Fort Vechten en Castellum Fectio.

Kees de Heer van IVN Amersfoort en Pim Bredschneijder van IVN Heuvelrug en Kromme Rijn zijn de twee gidsen bij deze excursie. Het is een wandeling waar naast de natuur ook de historie en het ontstaan van het landschap centraal staat. Feitelijk lopen we van de Kromme Rijn naar de Romeinse haven langs de Rijn. Bijna 2000 jaar gaan dan aan ons voorbij en ook het ontstaan van het landschap van voor onze jaartelling komt aan bod. We lopen dwars door fort Vechten naar de Limes, de Romeinse weg richting Castellum Fectio. Bij het Castellum bekijken we de archeologische vondsten die hier zijn gedaan. Via landgoed Oud-Amelisweerd lopen we weer terug naar Rhijnauwen. Loop mee en verwonder u over de interessante historie en natuur in dit mooie landschap!

We starten op zaterdag 16 november om 10.00 uur vanaf de brug bij hofstede Rhijnauwen, Rhijnauwselaan 14, 3981 HH Bunnik. De wandeling duurt ongeveer twee en een half uur, is gratis en aanmelden is niet nodig. Kijk voor alle informatie op www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn/activiteiten

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie