Peter Goes (links) en Kees Veldhuizen bij de Lindenhof in Odijk. Goes volgt Veldhuizen op als beheerder bij het Sporthuis Bunnik.
Peter Goes (links) en Kees Veldhuizen bij de Lindenhof in Odijk. Goes volgt Veldhuizen op als beheerder bij het Sporthuis Bunnik. Margriet Hunse

Nieuwe beheerder Sporthuis

1 maart 2018 om 07:19 lokaal

BUNNIK Het is een drukke dag in de Lindenhof. In de sporthal wordt gevolleybald, in het café komen leden van de Schans een voor een binnen en in de hal klinkt de muziek van de Zumba-les. Beheerder Kees Veldhuizen ruimt net de stofzuiger op. ,,Nog even de koffie klaarzetten voor de bridgeclub die zo begint", en weg is hij weer.

Margriet Hunse

Veldhuizen stopt half maart met zijn werk als beheerder bij het Sporthuis. Hij begon tien jaar geleden, nog in het oude dorpshuis in Odijk. ,,Dat heb ik nu in beheer", grapt Peter Goes, zijn opvolger. Hij woont op de plek waar het oude dorpshuis stond en is, net als Kees, voor veel Odijkers een bekend gezicht.

AFWISSELEND Kees Veldhuizen genoot van zijn werk als beheerder. Hij vond eigenlijk alle aspecten van het werk leuk. ,,Het is afwisselend, met jonge en oude mensen, en met uiteenlopende werkzaamheden. Van schoonmaken tot koffiezetten, maar ook reparaties en technische werkzaamheden. Je bent altijd onder de mensen. Ik heb een mooie tijd gehad." De komst van het Sporthuis Bunnik maakte het werk nog breder. Het Sporthuis beheert de tennisbanen, de voetbalvelden en de Lindenhof in Odijk, de voetbalvelden en de MFA in Werkhoven en de sportvelden en de MFA in Bunnik. Dat doen ze samen in een team. Als het druk is op een bepaalde locatie springen ze bij. Vandaag schenken de mannen de koffie voor de bridgeclub, zodat collega Esther op kantoor kan blijven zitten om het administratieve werk af te maken.

GRASMAT De beheerders werken om de vaste schema's van de gebruikers heen. Als een bijeenkomst is afgelopen worden snel de zalen weer klaargemaakt voor de volgende gebruiker. ,,Veel van ons werk zie je niet, en zo hoort het ook", zegt Peter Goes. ,,Na het weekend controleren we de sportparken, en eens per week moeten alle douches worden doorgespoeld om een legionellabesmetting te voorkomen." Goes werkte bijna 30 jaar als greenkeeper op een golfbaan. Hij typeert zichzelf als een echte aanpakker, en staat te popelen om de kwaliteit van de grasmat van de voetbalvelden naar een hoger niveau te brengen. ,,Ik ben nou eenmaal een grasspecialist." Zijn eerste werkweken bevielen hem uitstekend. Dat hij nu tussen de middag thuis een boterhammetje kan eten, vindt hij erg leuk. ,,Ik werkte bij de golfbaan ook veel in de weekenden, nu ben ik vaker thuis als mijn gezin ook thuis is."

STAND-BY Uit de afgelopen tien jaar maakten vooral de twee reanimaties waar Kees Veldhuizen bij assisteerde, indruk op hem. ,,Dat is niet niks, daar was ik nog wel een tijdje mee bezig. De ene persoon overleed helaas, maar de andere kwam er weer helemaal bovenop." Na de inwerkperiode van tien weken moet Goes het zonder zijn voorganger doen. Hij beschouwt de Lindenhof al een beetje als zijn huis. ,,De sportzaal moet schoon zijn, het is echt mijn sporthal." De beheerders van de Lindenhof kregen ook dit jaar weer complimenten van de brandweer bij de jaarlijkse brandcontrole, omdat ze hoog scoren op reinheid. Kees is van plan om na zijn pensionering veel te gaan fietsen op zijn racefiets. Maar voorlopig blijft hij nog even stand-by. ,,We zullen elkaar de komende tijd nog regelmatig bellen!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie