Carlijn met man Bas en kinderen Floor en Daan.
Carlijn met man Bas en kinderen Floor en Daan. Richard Thoolen

Odijkse wint Nederlandse beker

28 februari 2018 om 07:30 lokaal

ODIJK Carlijn Ghijssen-Jans is met haar 1.93 meter één van de langste vrouwen van Odijk. Zij speelt al meer dan 10 jaar volleybal op het hoogst mogelijke niveau. Momenteel komt zij uit voor Sliedrecht Sport, waar zij onlangs, spelend onder haar lievelingsnummer 10, beslag wist te leggen op de Nederlandse beker. Nadat eerder ook de Supercup was gewonnen, rest nu alleen nog het landskampioenschap als grote prijs.

Richard Thoolen

Het behalen van de beker bleek minder moeilijk dan verwacht. Carlijn: ,,We hebben een goed team en wonnen de voorrondes vrij gemakkelijk. In de finale kwamen we uit tegen Eurosped, ook een goed team. De eerste set was spannend. We hadden enigszins last van onze zenuwen en lieten niet ons beste volleybal zien. Enkel door hard werken wisten we deze set in ons voordeel te beslissen. De tweede set begon ook heel spannend, maar toen de aanvoerster van Eurosport geblesseerd uitviel met een gescheurde kruisband, was het bekeken. We wonnen de tweede en derde set vrij eenvoudig en daarmee de beker. Voor het Nederlands Kampioenschap liggen we ook goed op schema, dus daar gaan we nu voor."

OPPASSEN Dames 1 van Sliedrecht Sport traint 5 keer per week, speelt wedstrijden door het hele land en heeft ook nog eens meegedaan aan de internationale Champions League. Carlijn heeft samen met man Bas Ghijssen twee kinderen: Floor en Daan. Ze runt vanuit huis een gastouderbureau. Hoe lukt het Carlijn om gezin, werk en topsport te combineren? Carlijn: ,,Dat zou niet mogelijk zijn zonder de steun van een aantal mensen. Ten eerste staat Bas honderd procent achter mij. Hij heeft zelf ook op hoog niveau volleybal gespeeld en begrijpt waarom ik volleybal zo ontzettend leuk vind en waarom dat zo belangrijk voor mij is. Verder worden we geholpen door onze ouders Rob en Corine Jans uit Oosterhout en Jos en Toos Ghijssen uit Eck en Wiel. Ook belangrijk is oppasmoeder Marty uit Cothen, die na vroeger op Bas gepast te hebben, nu ook vaak op onze kinderen past. Ik heb overigens niet het gevoel dat ik onze kinderen tekort doe of mensen te veel belast. Alle genoemde personen vinden het leuk om op te passen en onze kinderen hebben een goede band met hun oppas. Zo is het voor iedereen leuk! De kunst is om alles te organiseren rondom het training- en wedstrijdschema. Dat lukt niet altijd, maar de enige concessie die ik doe, is dat ik drie keer per week train in plaats van vijf."

GEZAMENLIJKE PASSIE Carlijn en Bas hebben na volleybal en hun kinderen nog een gezamenlijke passie gevonden in het spelen van tennis. Beiden zijn lid geworden van SV Odijk, waar Carlijn en passant ook de ledenadministratie op zich genomen heeft. Bas: ,,Ik vind het hartstikke leuk om samen met Carlijn een gemengd-dubbel team te vormen en mee te doen aan clubkampioenschappen. We hebben beiden een sportmentaliteit, wat niet betekent dat we per se willen winnen, maar wel dat we het beste uit onszelf willen halen. Het biedt een nieuwe uitdaging." Toch blijft voor Carlijn volleybal voorlopig op nummer 1 staan en doet zij tennis er in het naseizoen bij. Voordeel is wel dat ze daar lopend heen kan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie