Dames VC Kromme Rijn koploper

4 november 2019 om 16:23 Volleybal

ODIJK De dames van volleybalvereniging VC Kromme Rijn hebben dankzij een fraaie 4-0 overwinning in en tegen Utrecht de koppositie in de stand ingenomen. De heren van VC Kromme Rijn pakten tegen Protos onverwachts twee punten mee voor de ranglijst.

In de sporthal van stadion Galgenwaard speelden de dames afgelopen zaterdag hun wedstrijd tegen middenmoter VV Utrecht. De thuisploeg kwam er de hele wedstrijd niet aan te pas. De eerste set kende nog enigszins een spannend verloop, met een stand van 25–23.

OP STOOM Daarna kwam de Odijkse trein op stoom en was deze niet meer tegen te houden. Een 4–0 overwinning levert voor de ploeg vijf punten op in de volleybalcompetitie. Als bonus voor Odijkse vrouwen bleek na het weekend dat ze de eerste plek in de competitiestand hebben ingenomen.

LENGTE EN SLAGKRACHT De heren gingen ondanks een kleine nederlaag met een goed gevoel het weekend in. Tegen de Utrechtse Studentenclub Protos werd onverwachts twee punten gepakt. Protos begon als koploper aan de wedstrijd en bracht veel lengte en slagkracht mee. Toch wist invalcoach Rens de juiste krachten in het team naar boven te halen.

BESLISSENDE SET Na verlies van set één en drie werd met vechtvolleybal set twee en vier door VCKR gewonnen. Daardoor werd een beslissende set noodzakelijk.

VOORSPRONG VOOR PROTOS Deze beslissende set bleek net iets te veel voor de thuisploeg uit Odijk. Protos nam direct een voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Met 15–9 ging de overwinning uiteindelijk naar de gasten van sporthal Olympos.

VC KROMME RIJN VC Kromme Rijn biedt volleybal voor alle leeftijden en elk niveau. Van jong tot oud, van recreant tot competitiespeler. Kijk voor meer informatie op www.vckrommerijn.nl.

Inlichtingen via 06–5100 0187 of door te mailen naar secretaris@vckrommerijn.nl .