Jubileumviering Zonnebloem de Flint Amersfoort
Jubileumviering Zonnebloem de Flint Amersfoort Petra van Gend - Zonnebloem regio Rijn& Heuvel

600 Zonnebloemers bij 70-jarig bestaan in de Flint te Amersfoort

1 november 2019 om 15:49 Nieuws Deel je nieuws

Op donderdag 31 oktober jl. waren 600 (!) deelnemers en vrijwilligers van verschillende afdelingen van de Zonnebloem regio Rijn & Heuvel (Kromme Rijngebied en Utrechtse Heuvelrug) te gast in de Flint te Amersfoort.

Ná de koffie/thee met wat lekkers gaf het Huistheater de voorstelling Op pad met 'Annie M.G. Schmidt'. Tijdens de pauze – onder het genot van een drankje en een hapje heeft de burgemeester van Amersfoort, de heer L.M.M. (Lucas) Bolsius, de jarige ‘Zonnebloemers’ toegesproken. Burgemeester Bolsius: ‘In die tijd belden we aan bij de buren om TV te kijken en te genieten van het fuchsialied.’.

Het was een huiselijk theater met zang, dans en conférences geënt op het repertoire van Annie M.G. Schmidt. De zaal werd meegenomen naar de vijftiger en zestiger jaren. Liedjes werden niet alleen gezongen, maar ook gespeeld in prachtige kostuums, net als in een musical. Afgewisseld met conférences en verhalen gingen de toeschouwers op in de rijke, humoristische fantasie van de schrijfster.

De deelnemers hebben genoten van een feestelijke middag. ‘Vele meezingliedjes van vijftig, zestig jaar terug (…)’, zei een deelneemster, ‘ik had een mooie en fijne middag.’.

Deze verjaardagmiddag voor 600 deelnemers van De Zonnebloem is mogelijk gemaakt door én de vele vrijwilligers van de afdelingen van De Zonnebloem, tien vrijwilligers en een docent van het Futura College (school voor praktijkonderwijs) te Woerden. Naast de sponsorbijdrage van diverse sponsoren genoemd in de aankondiging enkele weken geleden was er een extra bijdrage voor deelnemers van de Zonnebloem Bunnik, Odijk en Werkhoven door de Vrienden van het Witte kerkje uit Odijk, Waarvoor hartelijk dank.

De Zonnebloem is voor mensen met een lichamelijke beperking. Met De Zonnebloem kan meer dan je denkt!

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie