Afbeelding
Foto van Noort

Creatieve Veldkeuken wint BHIK ondernemersprijs

31 oktober 2019 om 16:06 Overig

BUNNIK De Veldkeuken heeft de BHIK ondernemersprijs gewonnen, die dit jaar in het teken stond van ‘creativiteit’. Juliette Borggreve en René van der Veer ontvingen een prachtige schaal, gemaakt door Reinaerde, en een cheque van 1000 euro te besteden aan een goed doel. 

door Kuun Jenniskens

De jury -  bestaande uit Ronald van Delft, burgemeester Ruud van Bennekom en Herman Olde Hartmann - is van mening dat De Veldkeuken een fantastische onderneming is die vooral heel lokaal en duurzaam werkt. Er wordt gebakken met biologisch meel, het graan wordt gemalen op de eigen molen en de groente, het fruit en verse kruiden komen van het eigen landgoed. Dat vergt vanuit de ondernemers creatieve oplossingen om het duurzaam en lokaal werken te kunnen (blijven) realiseren. En dat ze creatief zijn, bleek ook maar weer eens uit de heerlijke “BHIK-broden” die De Veldkeuken die middag nog even had gebakken. 

Voor de cheque van 1000 euro heeft De Veldkeuken een prachtige bestemming. Dat geld gaat naar de historische kas op de moestuin Nieuw Amelisweerd. Deze kas maakt een langer teeltseizoen mogelijk en zo kunnen de zorgcliënten ook langer op de moestuin werken. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie