Kaeye Vogelsang scoort met een fraai sprongschot tegen Volendam
Kaeye Vogelsang scoort met een fraai sprongschot tegen Volendam Bonny Draaijer

Celeritas in de slotfase onderuit

27 oktober 2019 om 23:41 Overig Deel je nieuws

In de thuiswedstrijd tegen een reserve team van het handbal bolwerk Volendam heeft Celeritas zijn eerste nederlaag geleden. Het is een wedstrijd geworden met een niet alledaags score verloop, een voorsprong van 7 doelpunten bij de rust en verliezen met een verschil van 3 doelpunten. De wedstrijd begon in hoog tempo waarbij Volendam de leiding nam en deze de eerste 10 minuten wist te behouden. Het was toen een goed spelend Celeritas dat gestaag een voorsprong wist uit te bouwen tot 19 - 12 bij de rust.

De tweede helft gaf een heel ander beeld, bij Celeritas stokte de aanval en zij konden de eerste 10 minuten de gasten nog volgen tot de stand 27 - 20. Volendam ging aanvallend vanuit een sterke midden opbouw meer de cirkelspeler aanspelen, dit bracht de Celeritas verdediging in problemen.met nog ruim 10 minuten te gaan gingen de Volendammers over Celeritas heen bij de stand 29 - 30. Celeritas kreeg het steeds moeilijker en aanvallend zat het de ploeg ook niet mee. Volendam zag dat er meer te halen was en zette een tandje bij. Ondanks extra inspanning in de slotfase lukte het Celeritas niet om een nederlaag te ontlopen. Met een 33 - 36 overwinning gingen de gasten naar huis. Zaterdagavond speelt Celeritas in Zoetermeer tegen Gemini.