Vleermuis
Vleermuis GL&K

Wat gebeurt er in Bunnik tijdens Nacht van de Nacht?

25 oktober 2019 om 12:37 Evenementen

BUNNIK Dansen in het donker, eten bij kaarslicht, wandelingen op een fort met vleermuizen, een masterclass van sterrenkundige Govert Schilling - op zaterdag 26 oktober zijn er in het kader van Nacht van de Nacht uiteenlopende dingen te doen in Bunnik.

door Kuun Jenniskens

VECHTEN Op Fort Vechten is er van 19 tot 23 uur een lichtjesroute te lopen. Tussen 20 en 23 uur kan er samen met astronomen door telescopen worden gekeken. De masterclass van Govert Schilling om 21:30 uur is helaas al volgeboekt. Vanwege de Nacht van de Nacht (26 okt) en de Dag van de Stilte (27 okt) kun je na de masterclass vanaf 21 uur ook nog dansen in de Silent Disko onder een sterrenhemel in Barak Z in Fort Vechten. Dansen in een stille zaal en zelfs schakelen op je koptelefoon tussen 3 verschillende DJ’s. 

RHIJNAUWEN Dit is een spannende plek. Vanaf 1 oktober zijn de meeste gebouwen gesloten omdat de vleermuizen er dan kunnen slapen. Alleen als de temperatuur niet te laag is vliegen de vleermuizen nog. In het donker is er nog van alles te beleven op fort, er leven namelijk veel dieren. Gidsen nemen je mee op ontdekkingstocht en vertellen over het fort en de dieren die er leven. Van 19 tot 21 uur. De excursie start bij het hek van het fort . Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom. Niet geschikt voor mindervaliden.

DINEREN Bij de Banenco aan de Dorpsstraat kun je vanaf 16 uur dineren bij kaarslicht.

Hier vindt u alle activiteiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie