Fabiola van Zutphen en Rachida Buzhu willen een minicamping voor minima
Fabiola van Zutphen en Rachida Buzhu willen een minicamping voor minima Ali van Vemde

Plannen voor minicamping

23 oktober 2019 om 07:30 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Vakantie voor iedereen, dat is het idee van Rachida Buzhu en Fabiola van Zutphen. Kinderen praten op school over hun vakantie, maar niet ieder kind komt uit een gezin waar de middelen zijn om dit te kunnen bekostigen. Om die mensen ook een onbezorgde tijd in de zomervakantie te bezorgen, is het idee voor een tijdelijke minicamping ontstaan.

Ali van Vemde

Rachida zag op Facebook een filmpje van een soortgelijk project. Het idee is een kleine camping. ,,We willen mensen uit de omgeving vragen of zij een stukje grond beschikbaar willen stellen, liefst met een recreatie vergunning. Dan gaan we kijken of we door middel van donaties en/of bruikleen tenten en caravans kunnen krijgen. Dat moet toch mogelijk zijn!"

AANMELDEN Om te kijken of er genoeg animo is voor dit project, zijn Rachida en Fabiola op zoek naar gezinnen met een minimum inkomen die het leuk zouden vinden om in (de buurt van) Wijk bij Duurstede op vakantie te kunnen. Rachida: ,,Daar komt nog bij dat we mensen uit een sociaal isolement kunnen halen. Van de gezinnen die gebruik maken van de camping verwachten wij een kleine bijdrage in de vorm van geringe hulp op de camping, bijvoorbeeld bij het opzetten van de tenten, afwassen, opruimen, etc." Zij denken eraan zo'n vijf tot acht gezinnen onder te brengen. Daarvoor is een stuk grond met de vergunning van recreatiebedrijf met aanwezigheid van toiletten, douches en keuken nodig. Rachida en Fabiola vragen mensen die belangstelling hebben zich aan te melden. Ook vrijwilligers om te helpen bij het opbouwen en afbreken, iemand die goed kan koken en een man/vrouw om klusjes te doen. Meer informatie over de minicamping? Neem dan contact op met WijkseCamping@gmail.com Lees op wijksnieuws.nl hoe Rachida en Fabiola de minicamping willen realiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie