paddenstoelen
paddenstoelen Hans Kool

Herfstwandeling op landgoed de Nienhof

22 oktober 2019 om 12:36 Natuur en milieu Deel je nieuws

Vallende bladeren, paddenstoelen, kramsvogels en koperwieken.. Herfst dus en daar kunt u van genieten tijdens de laatste van de serie landgoedwandelingen van dit jaar.

Op zaterdag 9 november wordt u met een kopje koffie of thee ontvangen in het excursiecentrum op Landgoed de Niënhof , ingang aan de Grote laan naast nummer 16.

De wandeling over het landgoed start om 9:30 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. Beschermers en kinderen betalen €3,00 en niet-beschermers € 5,00. Opgave via de site van Utrechts Landschap. Beetje grijs, beetje motregen, waterig zonnetje en de heerlijke bosgeur en frisse lucht. De herfst heeft haar grillen maar  we weten zeker we dat het weer genieten wordt op het landgoed.

De Niënhof kan rijk zijn aan paddenstoelen. We hebben op één wandeling wel een meer dan 50 soorten geteld maar alles is afhankelijk van vocht en temperatuur.

De vele bes dragende stuiken kunnen volop wintergasten trekken.

Tijdens de wandeling zullen we ook letten op nieuwe activiteiten van de das, op zeker drie plekken is het dier intensief aan het graven geweest.  Utrechts Landschap  stelt u  bij uitzondering in de gelegenheid dat, onder begeleiding van een gids, met eigen ogen te zien.Deze wandeling is vermoedelijk alweer de laatste inde serie landgoedwandelingen van dit jaar. Hou echter goed de berichtgeving in de gaten want mogelijk zal bij sneeuwval ook een echte winterwandeling georganiseerd worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie