Celeritas gaat verder in bekercompetitie

19 oktober 2019 om 22:18 Overig Deel je nieuws

Donderdagavond kregen de handbalmannen van Celeritas de reserves van het Amsterdamse Aristos op bezoek, een wedstrijd in het kader van nationale handalbeker.

De start van de Bunnikse mannen was nu niet bepaald overtuigend te noemen, binnen de korste tijd keken zij tegen een 2 - 6 achterstand aan. De gasten bluften Celeritas af,  domineerden het spel en bleven hun voorsprong van 4 doelpunten houden. Bij de Bunikse ploeg ontbrak het aan overleg, ook het zo vertrouwde snelle aanvalspel blef achterwege. Aristos ging met een 12 - 16 voorsprong rusten.

De tweede helft leek een copie te gaan worden van het eerste bedrijf tot halverwege van deze periode, Celeritas schakelde over naar meer snelheid bij spelhervattingen. Dit zorgde voor onzekerheid bij de Amsterdammers en met nog ruim 8 minuten te gaan kwam Celeritas bij 22 - 22 op gelijke hoogte. vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en liep Celeritas uit naar een 26 - 22 voorsprong. In een spannende slotfase en gesteund door de Celeritas aanhang gaf de ploeg de zege niet meer uit handen ondanks een alles of niets actie van de gasten.                Het werd een 27 - 24 overwinning die pas tegen het einde werd veilig gesteld. Door deze zege plaats Celeritas zich voor de volgende ronde die gespeeld gaat worden in de tweede week van november