1-0 't Goy door penalty JW Hendriks

Drijfnatte derby eindigt onbeslist

8 oktober 2019 om 15:36 Voetbal

't GOY In de 4e klasse van het zondagvoetbal stond zondag 6 oktober de eerste streekderby op het programma. Met Schalkwijk, Aurora en 't Goy staan er zes derby's op het programma dit seizoen. Vandaag stapte het Werkhovense Aurora in de auto voor de 6,5 kilometer lange rit naar Sportpark De Eng van vv 't Goy.

Voor Aurora pas de tweede wedstrijd van het seizoen, de eerste werd met 7-3 gewonnen van Waterwijk, waar 't Goy vorige week van datzelfde Waterwijk onnodig met 2-1 verloor, nadat het de eerste wedstrijd met 6-2 van Geinburgia had gewonnen.

Nadat de pupil van de week op fraaie wijze had gescoord, floot scheidsrechter Stoekenbroek voor het begin van de wedstrijd. 't Goy moest het vandaag zonder Sebastiaan Nijman doen, die vorige week op ongelukkige wijze zijn arm uit de kom wist te krijgen.

De eerste helft is 't Goy voetballend de betere ploeg, maar beide teams weten geen hele grote kansen te creëren. 't Goy is in de 6e minuut wel dichtbij als Tom Spithoven een rebound, na een schot van Kylian Grift, niet op doel weet te mikken. Het Goyse middenveld met Sam van Dam, Lukas Zwambag en Dean Rietveld speelt uitstekend en heeft het spel in handen. Aurora heeft weinig grip op de tegenstander en heeft overtredingen nodig om ze af te stoppen en dat zorgt voor een onrustig deel van de wedstrijd als eerst Milton van Dam terecht geel krijgt voor een pittige overtreding op Dean Rietveld, maar 't Goy 2 minuten later geen geel krijgt bij een pittige overtreding van hun kant. Vanaf dat moment wordt de wedstrijd wat fysieker en kan met name Aurora zich af en toe terecht beklagen over de soms warrige beslissingen van de scheidsechter. Pas in minuut 27 is van Aurora zijde het 1e schot op doel te zien. 3 minuten voor rust krijgt aanvoerder Bas van de Hoeven van Aurora geel, en omdat hij 2 minuten later zijn 2e gele kaart krijgt, moet Aurora met 10 man verder.

De rust wordt bereikt met 0-0 en met name 't Goy kan daar gezien het spelbeeld en de wind die vol tegen was in de 1e helft tevreden mee zijn.

Tegen Geinburgia scoorde 't Goy direct na rust en dus zorgden de toeschouwers er dit keer voor dat ze op tijd weer langs de lijn staan en dat blijkt een goede beslissing. De 2e helft is nauwelijks begonnen als Kylian Grift na een mooie dribbel in het strafschopgebied onderuit wordt gelopen. De penalty is een klus voor aanvoerder Frank Vorderman. Keeper Aron van de Berg krijgt zijn handen nog tegen de bal maar het is niet voldoende en 't Goy leidt verdiend met 1-0. Kort daarop is het bijna 2-0 als een voorzet van Kylian Grift bij Mitchell Goes komt, die echter van 5 meter de keeper op zijn weg vindt. In de counter moet Dolf Uytewaal redding brengen op een hard schot vanaf de zijkant van het 16 meter gebied. De wedstrijd is los!

Er is niet te merken dat Aurora met een man minder speelt. Het stroopt de mouwen nog verder op en 't Goy is niet bij machte om het overtal uit te spelen. 10 minuten na rust komt Wouter van Kuilenburg, Geert van Bentum vervangen bij 't Goy. Aurora blijft door de tomeloze inzet en het winnen van veel duels toch meedoen in de wedstrijd en krijgt in de 58ste minuut loon naar werken als een houdbaar schot van de rand van de 16 meter, onder Dolf Uytewaal het doel in rolt. 't Goy moet weer opnieuw beginnen en 3 minuten na de 1-1 staat het bijna op voorsprong als Wouter van Kuilenburg een vrije trap van 18 meter snoeihard op de paal schiet.

Kort daarna moet Mike van Lunsen van Aurora het veld geblesseerd verlaten, brengt trainer Peter Moens van 't Goy nog twee verse spitsen en krijgt 't Goy nog een aantal prima mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. De grootste is voor Sam van Dam die de bal net niet voldoende weet te drukken om de bal onder, in plaats van over de lat te krijgen. 't Goy geeft daarbij achterin wel de nodige ruimte weg, maar de verdedigers van 't Goy weten echt grote kansen te voorkomen, waarbij met name Wesley Huisman, klein van stuk, maar groots in zijn daden blijkt te zijn.

Ondertussen is de motregen van de 1e helft overgegaan in een stevige bui, die in combinatie met de harde wind zorgt voor natte kleding, kapotte paraplu's en kou tot op het bot. Toch zorgt de strijd die op het veld wordt uitgevochten ervoor dat niemand het in zijn hoofd haalt om eerder weg te gaan.

Na 94 minuten vindt scheidsrechter Stoekenbroek het welletjes en zoeken de spelers zo snel mogelijk de warme douche op om daarna, zoals het hoort, een biertje te drinken met elkaar op de door 't Goy georganiseerde afterparty.

Een echte derby, veel strijd, emotie, af en toe goed voetbal en twee ploegen die voor de 3 punten wilden gaan. De volgende derby: 27 oktober 't Goy – Schalkwijk.