De eerste paal gaat de grond in voor het Wandelroutenetwerk Kromme Rijnstreek
De eerste paal gaat de grond in voor het Wandelroutenetwerk Kromme Rijnstreek Rick Huisinga

Eerste paal Wandelroutenetwerk Kromme Rijnstreek geslagen

9 oktober 2019 om 15:29 Recreatie

UTRECHT Gedeputeerde Hanke Bruins Slot van Provincie Utrecht en voorzitter Herman Geerdes van Recreatieschap Stichtse Groenlanden hebben op donderdag 3 oktober in Nieuwegein de eerste paal de grond in geslagen van het nieuwe Wandelroutenetwerk Kromme Rijnstreek. Hiermee hebben zij het startsein gegeven voor de aanleg van het wandelroutenetwerk. In de komende maanden wordt het netwerk gerealiseerd en worden de routepalen en bordjes in de deelnemende gemeenten aangebracht. In maart 2020 is volgens verwachting het nieuwe wandelnetwerk gereed.

500 KILOMETER AAN WANDELPADEN Afgelopen voorjaar hebben het recreatieschap en gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Nieuwegein, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist de handen ineen geslagen en afgesproken dat zij het Wandelnetwerk Kromme Rijnstreek op hun grondgebied willen realiseren. Recreatie Midden-Nederland, uitvoeringsorganisatie voor het recreatieschap, coördineert de aanleg van het wandelroutenetwerk. De werkzaamheden worden uitgevoerd door firma Folkersma – Routing en Sign. Provincie Utrecht neemt een groot deel van de uitvoeringkosten voor haar rekening. De deelnemende gemeenten zorgen voor de overige financiën.

Het nieuwe netwerk beslaat ongeveer 500 kilometer aan wandelpaden en 400 knooppunten en sluit aan op de 1.100 kilometer aan eerder gerealiseerde Wandelnetwerken Groene Hart Utrecht-West en Utrecht-Midden. In maart 2020 is het werk klaar, waarna onderhoud en beheer worden overgedragen aan het Routebureau Utrecht.

WANDELEN LANGS KNOOPPUNTEN Een wandelroutenetwerk bestaat uit knooppunten, die met elkaar zijn verbonden; een beproefd landelijk systeem. De knooppunten zijn met palen en markeringsbordjes aangegeven en op informatiepanelen staat een kaart van de omgeving. Alle wandelmogelijkheden binnen het netwerk, een routeplanner en diverse thematische wandelroutes zijn te vinden op RoutesinUtrecht.nl.

WANDELNETWERKEN IN UTRECHT De Utrechtse wandelroutenetwerken zijn het resultaat van een samenwerking sinds 2013, tussen provincie Utrecht, recreatieschappen, gemeenten, grondeigenaren, terreinbeheerders, Wandelnet, Landschap Erfgoed Utrecht en vele vrijwilligers. De ambitie is om komende periode te komen tot één aaneengesloten wandelroutenetwerk in de hele provincie Utrecht. Dit versterkt het recreatief hoofdnetwerk en biedt kansen voor meer routegebonden buitenrecreatie.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie