Celeritas de sterkste in de streekderby

6 oktober 2019 om 22:12 Overig Deel je nieuws

De handbalmannen van Celeritas hebben zondag in de streekderby tegen het Utrechtse HMS gewonnen, ondanks de niet op twee handen te tellen gemiste kansen. De gasten begonnen zeer voortvarend en binnen enkele minuten keken de Bunnikse mannen al tegen een 3 - 0 achterstand aan. Celeritas herstelde zich enigzins en kwamen bij 4 - 4 op gelijke hoogte. Het was HMS dat steeds weer één doelpunt voorsprong nam, pas bij 9 - 8 kwam Celeritas voor het eerst aan de leiding, ook toen weer kwamen de gasten langszij. Met nog ruim 3 minuten te spelen voor de rust sloeg Celeritas toe, via 10 -10 werd het  13 - 10 bij het rustsignaal.

Direct na de hervatting leek Celeritas de wedstrijd in handen te hebben, Met goede aanvallen werd  een 18 - 13 voorsprong bereikt en leek er met nog ruim 10 minuten te spelen geen vuiltje aan de lucht. Het spelbeeld veranderde, Celeritas ging volop kansen missen, zelfs 2 strafworpen werden niet benut en HMS kwam met nog 4 minuten te spelen angstig dichtbij met 21 - 20. Hierna volgde spannende momenten voor beide teams, gezien het spelbeeld kon het nog alle kanten opgaan. Het was Celeritas dat in de slotfase het hoofd koel wist te houden en met een 23 - 20 overwinning de beide punten in eigen huis hield. Door deze overwinning gaat Celeritas met Groene Ster uit Zevenbergen aan de leiding in hoofdklasse C. Volgende wacht in Rijswijk het reserveteam van Hercules