aan het werk bij het bijenhotel
aan het werk bij het bijenhotel Mireille de Putter

Oranjebuurt maakt op Burendag Bijenhotel

6 oktober 2019 om 14:34 Maatschappelijk Deel je nieuws

Op zondag 6 oktober was in de Oranjebuurt de Burendag klusochtend. Buurtgenoten kwamen bij elkaar op het Ireneplein. De voornaamste klus: het afmaken van het bijenhotel en het inplanten van bijvriendelijke beplanting. Zo ontstaat een groene hoek speciaal voor de bedreigde wilde bijen.

 

Normaal is het eind september Burendag. Door het slechte weer was de dag in de Oranjebuurt met een week uitgesteld naar zondag 6 oktober. Helaas was ook deze zondag koud en regenachtig. Toch hield dat een tiental buurtbewoners niet tegen. Zij kwamen klussen op het Ireneplein. 

 

Naast het gebruikelijke vegen en onkruid wieden was dit keer het werken rond het nieuwe bijenhotel de grootste klus. Hiervoor had de gemeente een hoek in het plantsoen bij de Irenezaal vrijgemaakt van prikstruiken. 

 

Op deze hoek werd gewerkt aan een groot bijenhotel. Eerder hadden tientallen gezinnen kleine bijenhotels gemaakt. Deze werden nu op een grote wand geplaatst om zo samen een groot bijenhotel te vormen. Hier omheen plantten de buurtgenoten bijenplanten. 

Na bijna een jaar van voorbereiding is daarmee het 'project bijenhotel' bijna af. Het werd een succes door de inzet van diverse buurtbewoners, steun van de buurtvereniging, een donatie van hout door Houthandel van Dam en financiële steun van het Oranjefonds.

 

Wat volgt is nog een officiële opening. Maar dat hoeft de bijen niet tegen te houden... Laat de bijen nu maar komen!

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie