Mijlpalen die de weg wijzen naar de Uithof
Mijlpalen die de weg wijzen naar de Uithof Gemeente Bunnik

Mijlpaaltjes wijzen van station Bunnik naar Utrecht Science Park

1 oktober 2019 om 17:35 Overig

ODIJK De gemeente Bunnik wil graag dat het station een knooppunt wordt voor de NS. Samen met bedrijven en organisaties uit Bunnik en omgeving worden daar vanuit een co-makerswerkgroep ideeën voor ontwikkeld. Eén van die ideeën is een koffiekraam. Die staat er inmiddels op maandag, dinsdag, woensdag in de ochtend.

door Kuun Jenniskens

Het gaat hier om een pilot van drie maanden, zo laat een gemeentewoordvoerder weten. Het is één van de vele acties in de omgeving van station Bunnik om de omgeving levendiger te maken. De koffiekar - een tuktuk -  is van Babescoffee.

Afgelopen maandagochtend (30 september) was de koffie gratis. Dat werd mogelijk gemaakt door een deelnemer aan de co-makersgroep die hiervoor 250 euro beschikbaar stelde. 

Ook gemeenteambtenaren waren op deze maandagochtend aanwezig voor een kopje koffie. Voorafgaand aan een werkoverleg gingen ze daar met passanten/reizigers en mensen van de co-makersgroep in gesprek over het stationsgebied; wat kan er beter of anders; hoe ervaren reizigers de stationsomgeving; waarom maken ze gebruik van huurfietsen? etc.

De gemeente wil voor elkaar krijgen dat er meer sprinters gaan stoppen op station Bunnik, en dat fiets- en busverbindingen van en naar het station verbeteren. Bunnik als knooppunt kan dan een alternatief bieden voor treinreizen naar de Uithof - tegenwoordig Utrecht Science Park (USP) - via het station Utrecht Centraal. 

Vanuit Bunnik fietsen mensen in tien minuten naar de Uithof. Dat kan aantrekkelijk zijn als het Bunnikse station betere voorzieningen krijgt, bijvoorbeeld voor (deel)fietsen. Inmiddels staan er mijlpaatjes tussen het Bunnikse station en de Uithof, die de weg wijzen. Dit is betaald met een subsidie van de provincie Utrecht. Deze gaf Bunnik 70.000 euro om het gebruik van de fiets tussen station Bunnik en Utrecht Science Park te verbeteren. Met dit bedrag worden allerlei acties uitgevoerd uit de pilot ‘Ga toch fietsen’.

Bunnik hoopt met een station als knooppunt makkelijker toestemming te krijgen voor een grote woningbouwopgave. Dat staat in het collegeprogramma 'Bunnik bouwen voor elkaar'. Dat kan wel om 5000 woningen ten westen van Odijk gaan. Woningbouw en mobiliteit kun je niet zo maar uit elkaar trekken, zeker niet op zo'n druk punt in de Utrechtse regio. 

Maandag was de koffie gratis
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie