Burendag 2019
Burendag 2019 Klaas Hoving

Straatfeest Nieuweyck Werkhoven

30 september 2019 om 08:43 Maatschappelijk

WERKHOVEN Zaterdag 28 september was het nationale burendag. Dit is een goed moment om je buren beter te leren kennen. Want hoe vaak spreek jij je buren nog? In Nieuweyck deed men mee. Nieuweyck is een klein wijkje onder de rook van de katholieke kerk in Werkhoven. Alleen de restauratie van het nieuwe dak van de kerk was al voldoende voor een klein feestje. Echter was dit niet de reden. Het was nationale burendag!

In de ochtend hebben de bewoners gezamenlijk de tent, het springkussen en de BBQ opgebouwd. Day was erg leuk om te doen, zeggen ze, want je leert de buren op een andere manier kennen. Het schept saamhorigheid.

Om 15 uur startten de bewoners van het straatje aan een fietsspeurtocht door Werkhoven. Ondank het slechte weer was het een succes. Na de fietstocht van maar liefst 13 kilometer, mochten de BBQ's aan. Zowel jong als oud hebben heerlijk gegeten.
De bewoners willen Jong Nederland Werkhoven expliciet bedanken voor het uitlenen van de tent, tafels en banken. Hierdoor was het mogelijk om het straatfeest voor iedereen betaalbaar te houden. 

Burendag 2019
Burendag 2019
Burendag 2019
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie