Thom Schiphorst in het Holland Heineken House.
Thom Schiphorst in het Holland Heineken House. Thom Schiphorst

Thom geniet en werkt volop

21 februari 2018 om 19:24 lokaal

ODIJK Thom Schiphorst (23) uit Odijk vertelde vorige week over hoe hij terechtkwam in het Holland Heineken House en wat zijn eerste ervaringen in Pyeongchang waren. Deze week vertelt hij over het kippenvel en keihard werken.

Thom heeft een fantastische eerste week gehad. ,,De sfeer in het Holland Heineken House is ontzettend goed! We hebben natuurlijk veel geluk dat onze TeamNL sporters zo goed presteren op de Spelen. Daarnaast is het werken in de eerste week ook goed verlopen. Het Holland Heineken house is vaak uitverkocht, een gezellige drukte dus!"

Het hoogtepunt voor Thom waren de huldigingen. ,,Ik had de eerste week vaak een vroege dienst, waardoor ik ‘s avonds bij de huldigingen kon zijn. Het is gaaf om te zien hoe uitbundig de sporters zijn tijdens hun huldiging. Dat zijn echt de kippenvelmomenten in het huis."

DIEPTEPUNT Net als voor vele Hollanders, was het dieptepunt ook voor Thom de 10 kilometer van Sven Kramer. ,,Iedereen had het hem zo gegund om eindelijk die gouden plak te pakken op de 10, maar helaas. Uiteindelijk reed Bergsma een fantastische tijd en hebben we hem ‘s avonds gehuldigd. Dat vreugde en verdriet zo dicht bij elkaar liggen, dat maakt sport ook wel mooi."

Thom ziet de schaatsers nu ook van dichtbij. ,,Ik zie de schaatsers op het podium tijdens de huldigingen. Daarnaast lopen ze vaak achter de schermen rond als ze een interview moeten geven na een gewonnen medaille. Er zijn namelijk ook veel persmomenten in het huis." In het begin vond Thom dat nog wel spannend, want hij kende ze alleen van televisie, maar hij raakte er snel aan gewend. ,,Dat moet ook wel, want de sporters willen achter de schermen natuurlijk ook een beetje rust. Je merkt al heel snel dat ze heel toegankelijk zijn. Vooral als ze hebben gewonnen, haha!"

WEDSTRIJDEN Thom heeft alle wedstrijden van de Nederlanders goed kunnen volgen. ,,Heineken heeft in het huis overal televisie schermen geplaatst waar de wedstrijden te zien zijn. Ook in de keuken, dus als ik aan het werk ben, kan ik ondertussen ook de wedstrijden zien."

Het werk zelf is zwaar, maar de sfeer maakt veel goed. ,,We werken met zijn allen keihard om de gasten en sporters een onvergetelijke spelen te verzorgen. Maar doordat de sfeer zo goed is heb ik niet in de gaten dat ik zo hard aan het werk ben. Af en toe kijk ik op mijn stappenteller op mijn telefoon en verbaas ik me over de vele stappen die ik heb gezet."

RITME Thom zijn dagritme ziet er heel anders uit dan thuis. ,,Het huis gaat om 15:00 uur open, dus dan moeten we zorgen dat alles klaar staat. Het sluit om 01:00 uur en bij huldigingen nog later, en daarna nemen wij als crew natuurlijk ook nog even biertje. Dat kan soms wel een latertje worden dan. Maar de volgende middag staan we er wel weer met z’n allen. Iedereen begroet elkaar dan om 15:00 uur met ‘goedemorgen’ omdat het dan voelt als ochtend.

Al met al was de eerste week een groot succes. Ik geniet met volle teugen van ieder moment. André Hazes is inmiddels ook aangekomen hier, hij neemt het over van Roel van Velzen. Hartstikke leuk om ook met zulke artiesten een feestje te bouwen!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie