Dit team wordt
Dit team wordt "Platte kar" genoemd en wist met 7-3 te winnen van Zwaluwen. SVO

SVO Krommerijnstreek timmert aan de weg

23 september 2019 om 16:17 Voetbal

BUNNIK Met een ludieke actie heeft het bestuur van dames-voetbalvereniging SVO Krommerijnstreek sponsorgelden verkregen die de gehele vereniging ten goede zullen komen. Door loten te verkopen waarop de dames (en team-manager Henk) gekleed in badjas te zien zijn met de vraag: ,,Wie kleedt ons aan?" wist men maar liefst 83 sponsoren te vermurwen. De dames/meiden droegen zelf zorg voor de verkoop. Zondag werd na de wedstrijd van het team "Platte Kar" (zie foto) door middel van een loting één van de sponsors gepromoveerd tot hoofdsponsor, wat recht geeft op zichtbare naamsvermelding op kledij en/of reclameborden. De gelukkige ondernemer bleek Schoonmaakservice Nagel.

TREKKING Notaris A. Schuering kwam de loting verrichten. Deze vond plaats door uit een mand met 83 balletjes er één te trekken. Ieder balletje bevatte de naam van een sponsor. Het geheel werd feestelijk omlijst met een hapje, een drankje, muziek en een dansje. Als extra verrassing mocht de meid die het winnende lot had verkocht en de meid die de meeste loten had verkocht een waardebon in ontvangst nemen. Dat waren respectievelijk Annabella van den Akker en Bo Verkerk. Bo:,,Ik heb het ondernemerschap van huis uit mee gekregen. Ik heb en groot netwerk en zoals ze in Utrecht zeggen: 'Het gaat er niet om wat je ken, maar wie je ken'."

Het SVO-concept slaat aan in onze regio en begint haar vruchten af te werpen. SVO Krommerijnstreek is aan het groeien en bestaat inmiddels uit 2 meiden teams, 3 dames teams en een vrouwen 30+ team. Wat maakt SVO Krommerijnstreek tot een succes?.

Er is al veel geschreven over het SVO-concept en wie daar meer informatie over wil hebben wordt verwezen naar de website van de KNVB (https://www.knvb.nl) of de website van SVO Krommerijnstreek (https://svokrommerijnstreek.nl/). Maar hoe goed het SVO-concept ook is, zonder voortrekkers zal het niet van de grond komen.

Saskia Rijnbende is secretaris van SVO Krommerijnstreek en ziet meerdere redenen achter het succes. Saskia:..Ik sta achter het initiatief en geloof in het concept. Daarnaast hebben wij in Hans de Ligt een bevlogen voorzitter met visie. Een SVO opzetten vergt veel voorbereiding en Hans lijkt wel over een tomeloze energie te beschikken om het voor elkaar te krijgen. Hans is iemand met zakelijk inzicht en die voor een ieder een goede sfeer kan maken. Hans heeft een doel voor ogen en beweegt daar stapsgewijs naar toe." Hans:,,We zijn dan wel gelieerd aan Bunnik '73 en SV Odijk, maar we willen ook zelfstandig zijn, dingen op eigen kracht doen. We zijn een eigen vereniging met een eigen bestuur en een eigen budget. En aangezien de contributiegelden in de clubkas van de verenigingen vallen moeten wij op andere wijze financiën zien te verkrijgen. Dan kunnen we ook ons eigen materiaal aanschaffen en beheren. We zijn daarom continu op zoek naar sponsoren die iets met vrouwenvoetbal hebben.En wij kunnen voor onze sponsors ook veel betekenen. Als voorbeeld wil ik autobedrijf Gijsbertsen noemen die een heel team wil sponsoren. Onze meiden zijn naast sportief ook heel representatief en het is een mooi gezicht om ze te laten poseren in of naast een BMW of Mini."

Saskia:,,Wat ik bij veel verenigingen zie is dat de aandacht uitgaat naar de eerste teams en dat de rest van de teams er dan een beetje bijhangen. Bij SVO Krommerijnstreek willen we dat alle teams aandacht krijgen. Natuurlijk willen we ook presteren, maar een 3e team is daarbij net zo belangrijk als het 1e team. Dat is ook de reden dat we liever niet spreken over dames 1, dames 2 en dames 3 maar ze namen hebben gegeven. Bij ons heet dames 1 "Flagship" en vormt het visitekaartje van de vereniging. Dames 2 noemen we 'Runner-up'. Hierin spelen dames die de potentie hebben om voor het "Flagship" uit te komen. Zij kloppen als het ware op de deur van het "Flagship" en houden de speelsters daar scherp en gemotiveerd. Dames 3 hebben we de naam "Platte Kar" gegeven. Zij spelen leuk voetbal en rijden door het dorp waar andere meiden/dames dan op de kar kunnen springen en meegaan." Hans:,,Idee was eerst om ze "Thanks God it's friday" te noemen aangezien hier ook veel vrouwen inspelen die het heerlijk vinden om na een drukke week vol maatschappelijke verantwoordelijkheden en/of kinderen even zorgeloos te voetballen."

Twee dames van de "Platte Kar" zijn Quinty Elders en Sem Wouterse, beiden afkomstig van SV Odijk. Quinty:,,Wij zijn blij dat  SVO Krommerijnstreek er is, anders hadden we moeten stoppen. Er waren gewoon te weinig meiden van onze leeftijd om een team op de been te brengen." Sem:,,We hebben het eerst een jaar in Driebergen geprobeerd, maar dat beviel ons niet. Het niveau was daar lager en we vonden de sfeer niet zo prettig. Hier hebben we nu een gezellig en leuk team." Quinty:,,En we voetballen ook goed. Vandaag hebben we met 7-3 gewonnen. Iedereen was enthousiast vanaf het begin en we scoorden al na 1 minuut ons eerste doelpunt."

Van Aurota te Werkhoven zijn Jiske van de Vliert en Annemiek Middelkoop overgekomen.  Jiske:,,Bij Aurora was er maar één team en werd er veel gemopperd." Hans:,,Dat zie je vaker bij dorpsclubs. Omdat ze zo weinig spelers hebben moeten ze al blij zijn als ze überhaupt een volledig team op de been kunnen krijgen. Dan worden de betere en minder getalenteerde spelers gedwongen om met elkaar te spelen. Natuurlijk kan dit irritatie opleveren. Met meer teams kun je beter spreiden, waardoor spelers op hun eigen niveau kunnen spelen en je ook echt prestatieteams kunt samenstellen. Dat is ook een toegevoegde waarde van  SVO Krommerijnstreek." Annemiek:,,Ik speel hier met meer plezier, want het respect voor elkaar is groter. Er wordt nauwelijks gemopperd. Het is ook gezellig omdat we ook met elkaar optrekken buiten de wedstrijden om. Nieuwe speelsters ontvangen we met open armen en we maken het gezellig met elkaar. Niemand wordt hier buiten gesloten." Jiske:,,En Hans is altijd positief. Hij geeft je vertrouwen en motiveert je. Hij laat je dingen uitproberen om te ontdekken wat het beste bij je past. Ik heb me ontwikkeld tot een echte verdediger. Ik sta sterk en ben niet bang."

Vanuit Sporthuis Bunnik is Wil Muts afgevaardigd. Wil:,,Wij zijn een grote voorstander van bewegen en zien dat door SVO Krommerijnstreek meiden/vrouwen in beweging zijn die anders niet hadden kunnen sporten. Vandaar dat wij het SVO-concept omarmen. Ik ken Hans al wat langer en kan me vinden in zijn stelling van: Alleen ga je sneller, samen kom je verder". Ik moest er wel even over nadenken, maar begrijp wat hij bedoelt. Hans is een echte verbinder en verbinden ligt volgens mij aan de basis van zijn succes. Vandaag mochten wij optreden als balsponsor, Ik vond het erg leuk om te doen." 

Notaris A. Schuering trekt de bal die de naam van de hoofdsponsor bevat.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie