Jette Geldens geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester gemeente Bunnik

23 september 2019 om 10:30 Overig

BUNNIK In juni is Jette Geldens gekozen als kinderburgemeester voor de gemeente Bunnik. Haar eerste opdracht was het ontwerpen van een ambtsketen. Op donderdagavond 19 september is zij tijdens de raadsvergadering officieel geïnstalleerd als burgemeester. Zij droeg daarbij de nieuwe ambtsketen.

Kinderburgemeester Jette Geldens geeft invulling aan kinderrechten en brengt ideeën van Bunnikse kinderen onder de aandacht van de gemeente. Zij is aanwezig bij evenementen en activiteiten voor en door kinderen, en praat mee over onderwerpen die voor kinderen van belang zijn. Door kinderen op een informele wijze te betrekken bij het openbaar bestuur, stimuleert zij hen om na te denken over wat ze belangrijk vinden en leren kinderen participeren.

De kinderburgemeester nam na haar installatie zelf even het woord: "Ik ben Jette, de kinderburgemeester van dit jaar. Als jullie mijn blog hebben gezien, dan weten jullie wat ik wil bereiken." Jette heeft een politieke agenda; ze gaat zich inzetten voor de natuur, voor veiligheid op straat en helpen om ideeën van kinderen te verzamelen. Ze wil ook voor meer verbinding zorgen tussen de drie dorpen waar de gemeente Bunnik uit bestaat: Bunnik, Odijk en Werkhoven. Zo jong als ze is, heeft Jette toch al ervaring die voor een burgemeester goed van pas komt: "Op school ben ik mediator. Dat is iemand die ruzies oplost. In groep vijf zat ik ook nog in de kinderraad. Dat is een groep kinderen van groep vijf tot groep acht die de school kan verbeteren. Ik ben mediator, omdat ik het leuk vind om ruzies op te lossen en omdat ik goed met boze kinderen om kan gaan." 

De kinderburgemeester gaat direct aan de slag. Ze heeft met de burgemeester plannen en afspraken gemaakt over de eerste activiteiten die zij gaat uitvoeren. Zaterdag ging zij bijvoorbeeld naar de kinderrun 'Werkhoven Loopt'. Op 28 september is ze aanwezig bij de landelijke dag voor kinderburgemeesters. Jette zegt hierover: "Ik heb veel zin in dit jaar en ik hoop jullie ook!"

Informatie over haar werkzaamheden is te vinden op: www.bunnik.nl/kinderburgemeester. Een vraag stellen aan de kinderburgemeester kan ook, door een mail te sturen naar: kinderburgemeester@bunnik.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie