Nieuw seizoen voor Kromme Rijn Concerten

23 september 2019 om 19:30 Overig

BUNNIK Bij het Kromme Rijn Concerten seizoen 2019-2020 staan er maar liefst vier van de zes concerten in het teken van jong toptalent.

Het jaarlijkse concert van de Fancy Fiddlers onder leiding van docent Coosje Wijzenbeek, met strijkers tussen de 6 en 19 jaar vanuit heel Nederland en België, bijt de spits af op zondagmiddag 6 oktober. Daarna treedt op 17 november het Barbican String Quartet op, dat in april  te Weimar de eerste prijs won op het prestigieuze Joachim Concours. Op 19 januari is er carte blanche voor mezzo sopraan Rosina Fabius, die tijdens de finale van het Internationaal Vocalisten Concours de oratoriumprijs won en vorige week de halve finale bereikte van de Wigmore Hall Song Competition  te Londen.  

In Bunnik treedt Rosina op met een vocaal kwartet van jonge Nederlandse zangers met piano. Op  het concert van 23 februari is Rosina Fabius weer te horen; dit keer in kamermuziek met strijkers, klarinet en piano. Carte blanche voor violiste Amarins Wierdsma volgt op 5 april, die het publiek trakteert op strijksextetten met jonge musici uit Europa. Tot slot spelen de blazers van het Rietveld Ensemble samen met de Canadese pianiste Elaine Hou, die vanuit Toronto naar Bunnik komt, meesterwerken van Mozart, Poulenc en Beethoven.

Een prachtig seizoen met gepassioneerde musici en een zeer afwisselend programma. Abonnementen zijn nog met korting verkrijgbaar.

Meer informatie is te vinden op www.krommerijnconcerten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie